Genetisch gemodificeerde vossen: onthutsende toestanden in bonthandel zo blijkt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Genetisch gemodificeerde vossen: onthutsende…
De executie van heksen vond 325 jaar geleden plaats maar nu herinnert de stad hen met een monument 21 katten met de lijfspreuk:

Genetisch gemodificeerde vossen: onthutsende toestanden in bonthandel zo blijkt

2.776
Advertisement

Voor wie denkt dat de strijd tegen de verschrikkelijke bontmodetrend ook echt definitieve resultaten heeft opgeleverd, nou die heeft het echt gigantisch mis en het relevante onderzoek door de Finse vereniging Oikeutta Eläimille toont eerder dat de markt welig tiert en men zich er bedient van wetenschappelijke foefjes puur uit winstbejag.

De fotoreportage die is uitgevoerd bij verschillende fokkerijen in Finland (dit land 'roemt zich' erop de grootste producent van vossenbont te zijn ter wereld) toont hoe er aan de verschrikkingen nooit een einde komt. Om meer vacht te verkrijgen van een enkele vos hebben de bedrijven genetisch gemodificeerde wolven gefokt die een monsterlijk dikke vacht hebben.

De genetische modificaties die het gevolg zijn van tientallen jaren selectief fokken, brengen andere consequenties met zich mee zoals zichtproblemen en misvormde ledematen. De arme beesten hebben de grootste moeite om zich te bewegen en kunnen vaak niet eens lopen.

Als we deze foto's zouden laten zien aan mensen die dit niet weten dan zou geen van hen kunnen bedenken dat het vossen zijn, zo diep gaat de verandering van hun fysieke bouw. Je moet je voorstellen dat deze dieren in de natuur wel 4 á 5 kilo kunnen wegen terwijl deze "kunstmatige" versies door deze industrie ook wel tot 20 kilo kunnen wegen.

Advertisement

De arme dieren die aan hun einde komen zoals je dat wel kunt bedenken, brengen hun dagen door in minuscule kooien. Hier ontwikkelen zij dwangmatigheden en herhalingsgedrag, typisch voor dieren die zijn gebouwd om te jagen over de steppes, maar gevangen zitten in een metalen omheining van een vierkante meter.

Velen zwichten voor kannibalisme en eten hun soortegenoten op die zwakker of stervende zijn.

Mensen gruwelen in het algemeen ten overstaan van dit feit, maar een echte koopcultuur is er nog niet echt gekomen en overheden kijken wel uit om kledingproducenten niet regelrecht te dwarsbomen, zeker niet de luxe merken.

Ondanks verboden en beperkingen komen er in deze sector naltijd nog 40 miljoen dieren per jaar om om er versiersels voor tassen, handwarmers of kragen van te maken die op jassen zitten

De volgende keer dat je gaat shoppen, denk dan aan deze foto's en vraag jezelf af: wil ik hier mezelf wel schuldig aan maken?

Advertisement
Tags: DierenDossier
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt