9 ongebruikelijke voorwerpen die op een dag mogelijk je leven kunnen redden

door Skip

04 September 2017

9 ongebruikelijke voorwerpen die op een dag mogelijk je leven kunnen redden
Advertisement

We kunnen niet puur alleen op onze smartphones vertrouwen al hebben ze nog zo veel ongelofelijke functies, je kan er niet alles mee doen. Er zijn dan ook een aantal andere apparaten die je het leven kunnen redden. Het zijn ongebruikelijke uitvindingen, maar ze kunnen je wel bevrijden uit netelige situaties. Wat we voor vandaag hebben gedaan was het verzamelen van een reeks van deze vreemde gadgets die beloven het verschil te gaan maken. Wat denk jij, zullen ze werken?

Advertisement

Op afstand bestuurbare reddingsboei

Op afstand bestuurbare reddingsboei

© norasperformance | Facebook

U-Safe is een soort vlot met een motor die op afstand elektrisch bestuurbaar is. Het is ontworpen om op schepen te worden gebruikt door de kustwacht en kan daardoor snel iemand worden bereikt die aan het verdrinken is. Vervolgens kan deze persoon dan naar het schip waarvandaan ze hem helpen worden gebracht of naar de waterkant, en dat allemaal op afstand.

Advertisement

Haaienverjager

Haaienverjager

© sharkbanz | Instagram

Dit apparaatje zou nog wel eens heel fijn kunnen zijn voor surfers en duikers. Hij hoeft alleen om te worden gedaan en geactiveerd. Deze 'afschrikker' verstuurt ultrasone geluiden die haaien op een afstand zullen houden.

Alarmring

Alarmring

© NimbRing | Facebook

Het heet de Nimb Ring en heeft een hele simpele functie. Een alarmknop die eruit ziet als een ring en geluidloos werkt. Er wordt dan een berichtje gestuurd naar de telefoonnummers die je hebt uitgekozen voor assistentie of hulp.

Gifextractor

Gifextractor

© SawyerProducts | Facebook

Deze gadget is ervoor ontworpen om gif te verwijderen wanneer je bent gestoken door insecten of bent gebeten door slangen. Het geheel bestaat uit een zuigpompje die je op het getroffen gebied plaatst waarmee je dan het gif kan uitzuigen. 

Multifunctioneel reddingsinstrument

Multifunctioneel reddingsinstrument

© Swiss+Tech Products | Youtube

Dit kleine hulpmiddel heeft buiten een praktische zaklamp ook een uittrekbaar veiligheidskoord en kunnen er ruiten mee worden ingeslagen, of de spanning in autobanden worden gecontroleerd. Het is een kleine nooduitrusting voor onderweg die behoorlijk goed van pas zou kunnen komen.

Advertisement

Noodbaken

Noodbaken

© Rescue Me Balloon | Twitter

Dit hulpmiddel is vooral geschikt voor tijdens het varen, het geeft de locatie aan waar je je op dat moment bevindt: de Rescue-Me-Balloon deint hoog in de lucht heen en weer met een licht dat je positie kenbaar maakt.

Externe antenne

Externe antenne

© goTennaInc | Facebook

Dit product zal je helpen wanneer er geen enkel mobiel netwerk beschikbaar lijkt te zijn en stelt je in staat om gedeeltelijk online te blijven met elk mobiel apparaat zoals een smartphone of tablet. Met dit netwerk kan je berichtjes of GPS-coördinaten sturen tot op 80 km afstand.

Advertisement

Universele waterfilter

Universele waterfilter

© SawyerProducts | Facebook

Iedereen die in de natuur is geweest weet hoe onmisbaar deze grondstof is en hoe moeilijk het is om schoon water te vinden. Sawyer is een hulpmiddel waarmee je snel water kunt filteren zodat het veilig te drinken is.

Campingvinder

Campingvinder

© CAMP/y

CAMP/y is bedacht om de aanwezigheid van mensen, dieren, gaslekken of weersveranderingen vast te stellen. Deze gegevens worden doorgestuurd naar een smartphone die in geval van gevaar een alarm laat horen.

Advertisement