10 redenen waarom jouw persoonlijkheid anderen bang maakt

door Skip

04 Oktober 2017

10 redenen waarom jouw persoonlijkheid anderen bang maakt
Advertisement

We leven in een tijd waar de dingen niet bij hun echte naam worden genoemd en waar zelfs enkele karaktertrekken die positief zijn worden overgeheveld naar het negatieve, omdat te vaak de voorkeur aan wordt gegeven aan de gewenste realiteit in plaats van de echte realiteit. Zo wordt iemand die dus van meet af aan helder en transparant is en zijn eigen mening geeft zonder zich druk te maken over hoe hij (of zij) overkomt of bij iedereen geliefd te willen zijn, beoordeeld als iemand die intimiderend is en daarom met de nek wordt aangekeken.

Dit zijn de 10 karaktertrekken die heel vaak worden aangezien voor iets anders.

Advertisement

Mensen die eelt op het hart hebben, kil zijn en anderen onderwerpen worden vaak als zodanig gedefinieerd. Niet omdat ze daadwerkelijk zo zijn, maar omdat ze deze andere eigenschappen ook hebben.

Mensen die eelt op het hart hebben, kil zijn en anderen onderwerpen worden vaak als zodanig gedefinieerd. Niet omdat ze daadwerkelijk zo zijn, maar omdat ze deze andere eigenschappen ook hebben.

pexels.com

  1. Ze houden altijd woord: in goede tijden en slechte tijden, of het nou pijn doet of blijdschap brengt, wat ze zeggen, verandert niet. Anderen komen altijd terug op hun beloftes die ze hebben gedaan: eerlijkheid is zo'n zeldzame eigenschap dat het nu als iets negatiefs wordt gezien.

  2. Ze zijn direct: iemand een leugen vertellen om bij iemand in de smaak te vallen, dat zit niet in hen. De waarheid telt, of dat nou leuk wordt gevonden of niet.
  3. Hebben een open geest: zij die deze mensen niet accepteren hebben geen open geest zoals zij. Voor elk probleem zijn er talloze oplossingen, kijk gewoon goed en denk goed na. Het lijkt vaak alsof deze mensen altijd mazzel hebben, maar eigenlijk is het zo dat zij vergeleken met anderen er beter in zijn om oplossingen te vinden.
  4. Bedenken geen excuses: als ze voor problemen staan bedenken ze geen excuses om hun eigen hachje te redden. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor wat ze doen en zeggen en verwachten dat anderen dat ook zullen doen.
  5. Hebben een ontzettend groot doorzettingsvermogen: jaloezie zorgt er altijd voor dat er negatief naar deze mensen wordt gekeken. Jaloers op hun wilskracht waardoor deze mensen makkelijker en sneller hun doelen bereiken dan anderen.
  6. Houden niet van huilebalken: juist omdat zij vaker op zoek gaan naar een oplossing kunnen ze mensen niet verdragen die gaan miepen en zich niet vermannen en die de schuld altijd bij anderen neerlegt.
  7. Tolereren geen oordelen: hun aandacht is nooit op anderen gericht, zij houden zich er niet mee bezig om alles en iedereen te veroordelen. Ze werken voortdurend aan zichzelf en kunnen daarom slecht tegen mensen die altijd gericht zijn op wat anderen doen.
  8. Ze zijn wijs: het zijn volwassen mensen want van elke ervaring leren zij veel.
  9. Ze praten alleen wanneer dat nodig is: prietpraat, over onbelangrijke zaken praten daar houden deze mensen niet van. Ze zijn vaak stil en worden daarom vaak uit groepen verstoten.
  10. Ze zijn aardig: wat mensen niet kunnen verdragen van deze personen is dat ze aardig zijn. In de ogen van deze laatsten is aardig zijn niet iets wat bij hen past, en toch is het zo dat zij succesvol zijn vanwege hun aardigheid. Deze mensen staan altijd klaar, op wie je kunt rekenen omdat ze serieus zijn.

Al deze aspecten worden in verband gebracht met koele kikkers, afstandelijke, egoïstische en solitaire mensen. Maar, zoals heel vaak het geval is, is de waarheid anders en wie zich beperkt tot het waarnemen van het uiterlijk vertoon raakt de mogelijkheid kwijt om echte en authentieke mensen te leren kennen. Een zeldzaamheid in deze wereld.

Advertisement