Dames die langer single zijn, zijn ook het gelukkigst

door Skip

15 Oktober 2017

Dames die langer single zijn, zijn ook het gelukkigst
Advertisement

In de maatschappij wordt het hebben van een partner vaak een noodzaak. Wie er geen heeft kan zich niet op zijn gemak voelen, niet compleet en ongelukkig. Maar we weten goed dat wat de maatschappij vraagt vrijwel nooit strookt met wat iemand zelf wil, en de drang om zich koste wat kost aan te passen aan wat de maatschappij wil, dat meisjes een vriendje hebben, daar komt frustratie van. Vandaag willen we iets aan die klassieke stereotype opvatting doen door te praten over het feit dat vrouwen die langer single blijven ook het gelukkigst zijn.

Advertisement
Lies Thru a Lens/Wikimedia

Lies Thru a Lens/Wikimedia

Er zitten meisjes op de middelbare school die geen tijd hebben gestoken in het zoeken van een vriendje, en ook al hadden ze dat wel, hadden ze er geen gevonden; er zijn vrouwen die zich willen hebben richten op hun studie en het opbouwen van een toekomst; er zijn vrouwen voor wie het hebben van een relatie geen prioriteit heeft. Vrouwen die nadat het uit is gegaan met hun vriendje niet de behoefte hebben gehad om een nieuwe te zoeken. Juist deze vrouwen zijn het gelukkigst.

De vraag is volledig legitiem: waarom zou een single dame veel gelukkiger moeten zijn? Omdat zij in hun eentje gelukkig kunnen zijn, zonder dat er een man in hun leven is. Ze kunnen gaan shoppen wanneer zij dat willen en kiezen zelf wat ze kopen puur op basis van wat ze zelf mooi vinden, zonder de goedkeuring te zoeken van hun vriend. Ze zijn gelukkig omdat het voor hun belangrijk is om eerst zichzelf leuk te vinden, en daarna pas dat ze door anderen leuk worden gevonden, alleen zo voelen zij zich het gelukkigst. Zij voelen zich compleet ook wanneer er niemand is die naast hen in slaap valt.

Single vrouwen zijn het gelukkigst omdat zij op de eerste plaats staan, en dit is niet hypocriet bedoeld, maar een beetje gezond egoïsme daar is nog nooit iemand dood aan gegaan. Ze zijn gelukkig omdat ze zichzelf kunnen zijn met hun vrienden, ze verliezen nooit het contact door een relatie. Zij zouden nooit veel vrienden inruilen voor een enkel iemand.

Single vrouwen zijn niet bang om te verliezen, hebben geen vrees om een verkeerde reactie te geven en de kans te missen op een relatie met een man. Niemand kan hun vrijheid beperken die ze gaandeweg hebben leren accepteren en waarderen.

Single vrouwen hebben gewerkt aan hun zelfstandigheid: ze betalen altijd alles zelf, ze hebben nooit de gelegenheid gehad om de kosten met iemand te delen. Daarom hebben ze een baan gevonden waardoor ze lekker kunnen leven. Ze hebben genoeg geld om van niemand financieel afhankelijk te hoeven zijn en zijn slim genoeg omdat allemaal te regelen.

Dames die vrede hebben met het single zijn weten niet eens meer hoe lang ze dat al zijn omdat ze zich zo lekker voelen en niet de behoefte hebben om hun leven op hun kop te zetten met een verloving of een huwelijk. Hun sleutelwoorden zijn stilte en rust: er zijn geen misverstanden in de liefde, geen jaloezie, benijdenswaardigheden, spijt, angst en vrees, maar er is liefde. Voor jezelf en degene van wie je houdt, duidelijkheid en tevredenheid.

Deze vrouwen zullen hun leven alleen met een man delen die kan genieten van dezelfde dingen en deze kan waarderen.

Advertisement