5 dingen die mensen die weinig zelfvertrouwen hebben op Facebook zetten

door Skip

08 Oktober 2017

5 dingen die mensen die weinig zelfvertrouwen hebben op Facebook zetten
Advertisement

Op Facebook geven mensen elke dag hun mening over een bepaald thema en laten ze aan hun vriendenkring weten waar zij zich op dat moment bevinden en met wie zij samen zijn. Dit alles zegt volgens experts veel over de persoonlijkheid van degene die iets bekendmaakt, in het bijzonder iets over hun zwaktes, angsten, wat ze vrezen en wat ze denken dat er gebeurt. een foto kan veel verklappen over onszelf en daarom zouden we goed moeten kijken naar wat we op het punt staan te delen met anderen om niet teveel vrij te geven over onszelf en vooral dat we geen verkeerde indruk geven.

Advertisement

Mensen met weinig zelfvertrouwen zetten vaak deze dingen online:

Mensen met weinig zelfvertrouwen zetten vaak deze dingen online:

Designed by Freepik

De locatie waar ze zijn: wat wil diegene communiceren met de locatie die wordt aangegeven? Misschien om te laten weten dat ze op reis zijn of bij een concert is bijvoorbeeld. Mocht dat het geval zijn, waarom dan niet van het moment genieten in plaats van je er druk over te maken anderen te moeten laten weten waar je bent? Daarbij is het altijd laten weten dat je ver van huis bent geen goede veiligheidsmaatregel. Mensen zouden op veel manieren kunnen profiteren van je afwezigheid.

Foto's in de sportschool: De foto's die worden gemaakt en gedeeld in de sportschool daar krijg je niet meer spieren van. In deze tijden is het echt zeldzaam om mensen tegen te komen die tijdens het trainen niet hun telefoon in de buurt hebben liggen en deze niet gebruiken om selfies mee te maken. Het is net alsof je iedereen wilt laten zien dat je naar de sportschool gaat, maar is dit nou echt iets wat je absoluut aan anderen moet laten weten?

Advertisement
Designed by Freepik

Designed by Freepik

Foto's van eten: wie Facebook doorkruist boeit het niet wat de gemoedstoestand is van anderen, waarom zouden ze zich dan wel interesseren in de maaltijd van de dag? Waarom gewoon niet genieten van het gerecht zonder je druk erom te maken dat je het moet laten zien? En dan is er nog niet eens gedacht aan hoe vaak je wel niet je telefoon gaat controleren op het aantal likes. Na hoeveel vind-ik-leuks kan je beginnen met eten?

Designed by Freepik

Designed by Freepik

Laten weten welke aankopen je hebt gedaan: foto's zetten hiervan op sociale media laat zonder meer zien dat er sprake is van weinig zelfvertrouwen. Je kunt je afvragen hoe anders, bijzonder of belangrijk die aankoop is die je net gedaan hebt vergeleken met wat anderen ook kunnen kopen. Niets is onverdraaglijker dan zelfingenomen mensen die dat geloven: we gaan allemaal inkopen doen, er zijn er een paar die dure, speciale dingen kopen, maar dat maakt iemand niet beter dan een ander. Heb je een iPhone gekocht? Dat vindt niemand interessant.

Pixabay

Pixabay

Meerdere selfies:Psychologische onderzoeken laten zien dat mensen die meerdere selfies per dag online zetten lijdt aan weinig zelfvertrouwen en dat probeert te krijgen door goedkeuring van anderen. Onzekere mensen hebben een voortdurende behoefte aan goedkeuring, daarom maken ze selfies van hun beste kant, om zich gevleid te voelen door likes.

Het blijft natuurlijk als een paal boven water staan dat ieder van ons vrij is om online te zetten wat ze willen, uit goed voelen of welke andere reden dan ook. Het is hoe dan ook zo dat we kunnen kiezen wat we wel en niet in het nieuwsoverzicht willen zien, constant bekritiseren wat anderen publiceren is evengoed zinloos. Je kunt zelf bepalen wie je als vrienden wilt hebben en dus ook welke content je wel of niet wil zien.

Advertisement