Model zorgt voor ophef omdat ze zich niet onthaart. Het internet zeurt, maar Adidas gaat met haar in zee - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Model zorgt voor ophef omdat ze zich…
Deze fotografe heeft meer dan 60 landen bezocht om onze manier van kijken naar schoonheid te veranderen Kijk uit met haarbanden en diademen bij baby's en let op de gevaren

Model zorgt voor ophef omdat ze zich niet onthaart. Het internet zeurt, maar Adidas gaat met haar in zee

Door Skip Tromp de Haas
2.288
Advertisement

In de modewereld worden mensen nog steeds wakker geschud en schoonheidsidealen opnieuw bepaald.

Na het fotomodel dat stof had doen laten opwaaien vanwege haar eenbrauw is er nu een andere dame die voorpagina's en reclamesets verovert: Arvida Byström is een Zweedse kunstenares, fotografe en is gekozen voor de Superstar-campagne van Adidas. Opvallende kenmerken? Buiten dat ze mooi is, dat ze zich niet scheert.

Arvida Byström is gekozen als het model voor de nieuwe sneakermodel 'Superstar'

Wat het meest opvalt is dat het model haar benen niet heeft geschoren...

Dit is een persoonlijke keuze van de kunstenaar, naast dat het een marketingzet is. Zij is fervent voorstander van de beweging no-shave waar het nooit de gewoonte is om te ontharen maar om gewoon hun lichaam puur-natuur te tonen op sociale media.

Advertisement

Er kwamen veel en harde reacties op de reclame van de nieuwe schoenen van Adidas, maar met name zijn er veel beledigende opmerkingen de revue gepasseerd.

In een van deze reacties valt te lezen: "Is dit wat er van sommige vrouwen geworden is? Nee bedankt, ik geef de voorkeur aan mijn Europese cultuur en waarden. Een vrouw moet haar uiterlijk verzorgen... een beetje stijl hebben... dit is belachelijk." Reacties die te stevig waren gezien vanuit een seksueel standpunt hebben we besloten om hier niet weer te geven maar deze liepen uiteen van beschuldigingen van perversie tot regelrechte bedreigingen met fysiek geweld.

Arvida komt echter trots op voor de keus die ze gemaakt heeft en heeft het volgende gezegd over de lancering van de campagne:

Un post condiviso da arvida byström (@arvidabystrom) in data:

"Mijn foto van de reclamecampagne van Superstar heeft veel slecht commentaar gekregen vorige week. 'Iemand die goed is in wat 'ie kan, blank is en cisseksueel [red. transgender is het tegenovergestelde], maar die toch behaarde benen heeft...' Ik heb zelfs bedreigingen tot verkrachting gekregen in de mail. [...] Ik kan alleen maar antwoorden met liefde en iedereen eraan herinneren dat we in de wereld niet allemaal dezelfde ervaringen hebben als mensen."

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt