Nike heeft een sneaker voor artsen en verpleegkundigen gemaakt: de opbrengst gaat naar een kinderziekenhuis - Curioctopus.nl
x
Nike heeft een sneaker voor artsen en…
Kadootjes, gapen en kleine plagerijen: 9 manieren waarop onze honden ons iets proberen te vertellen Klein maar niet te klein: dit verplaatsbare huis is perfect voor degenen die een gezin willen stichten

Nike heeft een sneaker voor artsen en verpleegkundigen gemaakt: de opbrengst gaat naar een kinderziekenhuis

28 November 2019 • Door Janine
1.663
Advertisement

Nike is een belangrijk bedrijf dat door de jaren heen nooit is gestopt met experimenteren en zijn schoenproductie uit te breiden. Het laatste nieuws betreft een geheel nieuw model sneakers, perfect ontworpen voor artsen, verpleegkundigen en ziekenhuismedewerkers die de hele dag staan en gedurende de werkdag met veel moeilijkheden worden geconfronteerd. Ze worden Nike Air Zoom Pulse genoemd en wat er met hun verkoop wordt verdiend, wordt aan het OHSU Doernbecher Children's Hospital geschonken.

via: Hypebeast
foto: Nike

Om een schoen te ontwerpen die de verschillende uitdagingen voor gezondheidsmedewerkers elke dag zou kunnen aangaan, voerde Nike tests uit in het OHSU Doernbecher Children's Hospital in Portland, Oregon, en verzamelde informatie over de werknemers. De schoen is zo gemaakt dat hij gemakkelijk aan en uit te trekken is; het is ook uiterst eenvoudig schoon te maken en is ontworpen om te voldoen aan alle stressvolle fysieke en mentale omstandigheden in het ziekenhuis.

foto: Nike

Op 7 december 2019 zal het officieel worden gepresenteerd op de officiële website van Nike, terwijl de winkelverkoop iets later zou moeten plaatsvinden.

Wat vind jij van deze schoen?

Tags: MotiverendeDesignMode
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt