Een veteraan laat een Rolex taxeren die hij had gekocht in 1960: van het oordeel staat hij paf - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een veteraan laat een Rolex taxeren…
Wie zegt dat kinderen 8 uur moeten slapen? Dit zeggen experts Deze ouders deelden hun meest hilarische en

Een veteraan laat een Rolex taxeren die hij had gekocht in 1960: van het oordeel staat hij paf

Door Skip Tromp de Haas
7.267
Advertisement

Toen deze Amerikaanse veteraan was gestationeerd in Duitsland in 1960 kreeg hij van een van zijn superieuren een advies: ga niet terug naar Amerika zonder een degelijke Rolex te kopen.

Veel jaren later heeft de veteraan meegedaan aan een evenement waar verschillende voorwerpen op waarde worden geschat en pas toen kwam hij er dankzij een expert achter hoeveel zijn horloge eigenlijk waard was en hoe belangrijk het is om het bonnetje te bewaren.

Het verhaal.

Toen deze man in 1960 zijn werk als beroepsmilitair deed in Duitsland kreeg hij een tip van een van zijn meerderen de tip dat hij een Rolex moest kopen, het horloge dat volgens hem (en ook anderen!) als het beste ter wereld werd beschouwd, vlak voordat hij terug naar huis zou gaan. Dat deed hij ondanks dat het 'm meer dan een maandsalaris kostte wat hij toen kreeg (120 dollar).

De taxatie door de expert

Toen hij besloot het horloge op waarde te laten schatten door een expert bracht de man ook het doosje mee, het oorspronkelijke polsbandje, het bonnetje en het aankoopscertificaat met daarop alle details van het horloge. Hierdoor kon er worden achterhaald dat het om een Rolex GMT-Master uit 1960 gaat, de eerste die Rolex in deze serie ooit gemaakt heeft.

Advertisement

De onthulling

De expert benadrukte meteen hoe uitzonderlijk het geheel aan voorwerpen was waarmee de man op de proppen kwam en zei erbij dat als hij alleen het horloge had meegenomen dat de waarde dan zou zijn geschat op 35,000 dollar (niet slecht!) maar toen alle onderdelen van de aankoop nog bij elkaar waren en in goede staat verkeerden steeg de waarde naar 75,000 dollar!
Mocht de veteraan het willen verkopen dan zou hij er sowieso meer voor kunnen krijgen. Wie weet wat hij besloten heeft.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt