Hij vertrouwt zijn kinderen toe aan een onbekende om ze in veiligheid te brengen over de Oekraïense grens: een verhaal van solidariteit

Janine image
door Janine

13 Maart 2022

Hij vertrouwt zijn kinderen toe aan een onbekende om ze in veiligheid te brengen over de Oekraïense grens: een verhaal van solidariteit
Advertisement

Solidariteit is een van de waarden die onder de mensen geleidelijk verloren lijkt te gaan, maar zoals alles wat zeldzaam is, krijgt het nog meer waarde op de momenten waarop het zich voordoet en demonstreert.

Niet in de laatste plaats is er het vertrouwen, dat een steeds moedigere daad lijkt om in praktijk te brengen: vertrouwen op de loyaliteit van anderen kan riskant lijken, toch is er niets mooiers dan te ontdekken dat je er goed aan hebt gedaan om iets wat belangrijk is voor ons in handen van iemand anders te geven.

Er zijn echter momenten waarop je geen andere keuze hebt dan het risico te lopen om te vertrouwen en het is zelfs nog moeilijker als het om een onbekende gaat: dit is hoe een man in Oekraïne besloot te handelen. Toen hij zich in een beslist moeilijke situatie bevond, vertrouwde hij het lot van zijn kinderen toe aan een onbekende vrouw.

via New York Post

Advertisement

‘ENTRUSTED WITH A PRECIOUS CARGO’ LOOK: Anna Semyuk reunites with her children at the Beregsurany border crossing in...

Pubblicato da INQUIRER.net su Sabato 26 febbraio 2022

In de gecompliceerde en kritische context waarin de natie zich bevindt, toonde een vrouw genaamd Nataliya Ableyeva grote solidariteit met Ableeva, een zojuist ontmoete man die in grote moeilijkheden verkeerde.

De 58-jarige vrouw stond bij de grensovergang tussen Oekraïne en Hongarije toen ze de 38-jarige uit Kamianets-Podilsky ontmoette met zijn twee kinderen, een jongen en een meisje.

Oekraïne heeft alle mannen tussen 18 en 60 jaar verboden om hun land te verlaten, om ervoor te zorgen dat ze hun land verdedigen. De bewakers verhinderden dus dat Ableeva vertrok en de jonge vader kon de grens niet oversteken om zijn kinderen naar hun bestemming te begeleiden.

Op dat moment wendde de man zich tot Ableyeva en vertrouwde haar de delicate taak toe om het voor hem te doen. "Hun vader gaf me simpelweg de twee kinderen en vertrouwde me, en gaf me hun paspoorten om ze mee naar huis te nemen", zei de vrouw.

De moeder van de twee kinderen, Anna Semyuk, was op reis vanuit Italië om ze mee te nemen en in veiligheid te brengen, daarom overhandigde de wanhopige vader de twee meest dierbare personen en het mobiele telefoonnummer van zijn vrouw aan de onbekende vrouw. Daarna omhelsde hij zijn kinderen stevig en gaf hen dikke mutsen en jassen om ze tegen de kou te beschermen.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Nataliya heeft ook twee kinderen, die volwassenen zijn, allebei geblokkeerd in Oekraïne vanwege het decreet dat is uitgevaardigd met betrekking tot de mobilisatie, dus ze twijfelde niet om de arme Ableeva te helpen: ze nam de twee kinderen bij de hand en vergezelde hen tot over de Oekraïense grens.

Eenmaal aangekomen in Beregsurany, in Hongarije, begon de mobiele telefoon van het kind te rinkelen: het was een telefoontje van de moeder die op het punt stond de grens te bereiken.

Toen de 33-jarige vrouw ter plaatse aankwam, omhelsde ze haar kinderen en dankte ze in tranen de vrouw die ze bij haar had gebracht: "Alles wat ik mijn kinderen nu kan vertellen, is dat alles goed komt. Over een of twee weken keren we naar huis terug”, zei Anna.

Een episode die ons herinnert aan het belang van solidariteit die in bepaalde situaties echt een verschil kan maken en op zijn zachtst gezegd waardevol kan zijn.

Advertisement