3 dingen die je als vrouw zou moeten vermijden als je in verwachting bent

door Skip

11 November 2017

3 dingen die je als vrouw zou moeten vermijden als je in verwachting bent
Advertisement

Wanneer je ontdekt dat je in blijde verwachting bent, dan kan je op duizend-en-een manieren reageren, maar doorgaans wanneer het de eerste is, dan is de eerste impuls te gaan beginnen met zoveel mogelijk informatie te verzamelen over wat er "gaat gebeuren" in het algemeen.
Buiten dat roken en alcohol drinken gevaarlijk is, zijn er weinig zekerheden gedurende deze fase in het leven van een vrouw. Er kunnen veel angsten zijn, net als dat er informatie te vinden is overal en ook het gevaar in een spiraal van negatieve invloeden terecht te komen. Het is op zijn minst een goed idee om hierover na te denken.

via ilpartopositivo.com

Advertisement

Drie dingen die je niet moet doen wanneer je in verwachting bent

Drie dingen die je niet moet doen wanneer je in verwachting bent

Pixabay.com/Dan Evans

Het advies van een neurowetenschapper en een filosofe die erin zijn gespecialiseerd vrouwen te begeleiden die met zwangerschap, bevallen en moederschap is helder en belangrijk. Wanneer je namelijk weet dat je zwanger bent dan zijn er drie dingen die altijd vermeden zouden moeten worden.

1. Data prikken in de agenda en hier teveel aan vasthouden
Vandaag is er steeds vaker de neiging om de zwangerschap tijden en ritmen op te leggen die niet erbij passen maar alleen maar als doel hebben om "angsten" te sussen, een zekerheid om aan vast te klampen, wat natuurlijk helemaal geen zekerheid is.
Een zwangerschap kan van 37 tot 42 weken duren, je vastleggen op een datum waar je vanuit gaat waarop je gaat bevallen zou dus geheel contraproductief kunnen werken, juist omdat er nog wel eens wordt vergeten dat het een aanname is. De kans dat de bevalling ook op andere dagen voor of na de berekende datum kan plaatsvinden is zeer groot en daarmee ook de kans dat je jezelf gaat opvreten omdat het nog niet is gebeurd op het moment dat we erop hadden gerekend.

2. Luisteren naar moeilijke bevallingsverhalen
Nare belevenissen meemaken tijdens de bevalling is veel vrouwen overkomen dat klopt, maar zonder in te gaan op het waarom sommige situaties plaatsvinden (en we hebben het hier niet over risicovolle zwangerschappen of medische noodgevallen) wijzen de twee begeleiders op iets heel eenvoudigs, namelijk dat zwanger zijn een persoonlijke periode is waarbij het nodig is deze zo rustig mogelijk door te komen.
Elk negatief of traumatisch verhaal in het algemeen kan zich gaan nestelen in de geest van een vrouw, hierdoor wordt er een psychische setting geschapen waarmee de zelfbeheersing en het jezelf kunnen horen denken en luisteren naar je eigen lichaam wordt ondermijnd.

3. Naar "verkeerde" bevallingscursussen gaan.
Dat zijn die cursussen waar de focus meer uitgaat naar hoe de ruggenprik werkt dan dat het over natuurlijke ontspanningsmethoden gaat en er misschien ook wordt getoond hoe een zuignap en verlostang werkt. Ook nu gaan we niet in op de details van het gebruik van deze middelen: waar het om gaat is niet te vergeten dat een gezonde vrouw, die geen bepaalde risico's loopt gedurende de zwangerschap, begeleid moet worden door mensen die haar aanmoedigen zelfvertrouwen te hebben, geen angst inboezemen maar een veilig gevoel en dat ze de toekomstige moeder krachten laten ontdekken waar ze vaak zelf niet eens van wist dat ze die in zich had. 

 

 

 

Advertisement