4 redenen waarom millenials in deze tijd zowel geen huizen als auto's kopen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
4 redenen waarom millenials in deze…
25 foto's Deze hond en kat reizen graag samen en hun foto's zijn echt episch

4 redenen waarom millenials in deze tijd zowel geen huizen als auto's kopen

957
Advertisement

Waarom kopen de jonge mensen van deze tijd zowel geen huizen als auto's meer? Uit statistische analyse komt naar voren dat de zogenaamde generatie millennials, met inbegrip van de jonge mensen die in 2017 een leeftijd hebben bereikt tussen de 30 en 35 jaar, zijn onwillig in het kopen van zowel huizen als auto's.
Een aantal sociologen zien de mondiale financiële crisis als voornaamste oorzaak , maar eigenlijk moet de kwestie nog verder worden uitgediept. Laten we beginnen met het zeggen dat de jonge mensen van nu andere prioriteiten hebben dan hun ouders...

Degene die zich heeft beziggehouden met het bestuderen van de tendensen onder jongeren van vandaag heeft 4 hoofdredenen gevonden waarom er geen onroerend goed en auto's worden gekocht zoals dat ooit was.

foto: Pixabay
  1. Jonge mensen hebben minder interesse in materiële zaken (waarvoor je moet ploeteren): de definitie van succes tegenwoordig lijkt veel meer te zijn dat je de kans hebt geld uit te geven aan reizen, unieke ervaringen en creativiteit (zie start-ups) en hiermee het brood verdienen. Minder denken aan materiële goederen schenkt de geest meer vreugde en stelt je in staat echt te groeien.

  2. Het concept van eigendom is nu niet meer zo relevant als vroeger. Bijvoorbeeld als je ervoor kiest een appartement te huren in plaats van te kopen, dan voel je je niet meer zo voor eeuwig vastzitten aan een bepaalde plek, maar voel je je vrij om van woning te veranderen wanneer die wens het grootst is.
    Dit heeft ook te maken met het nieuwe idee van werken. Er zijn steeds minder mensen die heel hun leven dezelfde baan hebben. Nu wordt de tendens naar verandering en verbetering echt als het belangrijkst gezien en gaan we steeds meer deze kant op.

  3. Bezittingen kopen maakt angstig: als je een
    duur huis bezit, een waardevolle auto, dan ervaar je steeds dat gevoel van alertheid omdat je angst hebt dat iemand de dingen waar je zo voor gewerkt hebt, van je kan stelen.

  4. En uiteindelijk kunnen huizen en auto's dalen in waarde na verloop van tijd en is het dus beter in iets te investeren dat echt van grote waarde is voor de persoon zelf, de eigen ontwikkeling, en zo hopen we, ook de ontwikkeling voor het collectief.
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt