Deze prinses uit Saoedi-Arabië is hier om onze opvatting over vrouwen in het Midden-Oosten te veranderen - Curioctopus.nl
x
Deze prinses uit Saoedi-Arabië is hier…
Als tiener leed zij aan alopecia en nu geeft zij anderen advies over hoe ze hun haar moeten verzorgen 23 bijzondere manieren om versleten voorwerpen nieuw leven in te blazen

Deze prinses uit Saoedi-Arabië is hier om onze opvatting over vrouwen in het Midden-Oosten te veranderen

19 December 2017 • Door Skip
5.442
Advertisement

Dat vrouwen het in Saoedi-Arabië het niet bepaald goed afgaat qua rechten dat is bekend (in 2016 nam het land de 141e plaats in van de 144 in het jaarlijkse Gender Gap Report) en toch zijn er in de laatste jaren wat openingen gekomen op het gebied van wetgeving. Onder hen die veel van de plannen steunen die voor meer gelijkheid zijn tussen de geslachten in het land zit ook prinses Ameerah al-Taweel, een persoon die zich presenteert en gedraagt op een manier die we niet snel zouden koppelen aan dames uit Saoedi-Arabië.


Als we kijken naar hoe haar loven tot dusver is verlopen, zien we dat er aan Ameerah niets conventioneels is wat betreft de Arabische wereld.

Nadat haar ouders scheidden is Ameerah opgevoed door haar moeder en diens vader en moeder. De titel van prinses kreeg ze van haar vader, die deel is van een tak van de koninklijke familie.

Ameerah is afgestudeerd in Business Administration aan de universiteit van New Haven, een niet religieuze instelling in Connecticut in Amerika.

Advertisement

Ameerah is de vice-president van Alwaleed Philanthropies, een humanitaire organisatie die ze samen met haar ex-man heeft opgericht.

Ja, het is de prinses zelf die gescheiden is, ze was getrouwd van 2008 tot 2013 met een prins die bijna dertig jaar ouder was dan zij, die toen in die tijd in zijn derde huwelijk zat. Naar het schijnt ligt zijn houding in het openbaar en het praten met de media en de manier waarop hij het recht van Saoedische vrouwen om te auto rijden steunt en hoe hij hun rechten in het algemeeen uitgebreid ziet, aan de basis van de scheiding van haar man. Hij kreeg zware druk uit zijn familie omdat hij het gedrag van zijn vrouw moest beteugelen.  

Ameerah zit ook in de bestuursraad van Silatech een in Qatar gevestigde organisatie die als doel heeft werkgelegenheid te creëren en commerciële mogelijkheden voor jonge Arabische menen tussen de 18 en 30 jaar.

De organisaties waar zij aan het hoofd staat of zelf aanstuurt zijn er veel meer dan dit.

Un post condiviso da Ameerah Altaweel (@ameerah__alt) in data:

Ameerah heeft verschillende erkenningen gekregen uit internationale kring voor haar inzet in de wereld van goede doelen en de humanitaire missies (veel van deze vonden op het Afrikaanse continent plaats) en haar publieke steun aan veel campagnes die voor Arabische vrouwenrechten zijn. Het lijkt er niet op Ameerah zal terugkrabbelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt