15 dieren die tegelijkertijd gewonnen en verloren hebben op de genetische loterij

Janine image
door Janine

02 Januari 2018

15 dieren die tegelijkertijd gewonnen en verloren hebben op de genetische loterij
Advertisement

Onder de vele variëteiten van dieren, zijn er enkele die kunnen worden gedefinieerd als gelukkig en tegelijkertijd ongelukkig. We hebben het over dieren met genetische afwijkingen, die aan de ene kant een uiterst moeilijk leven hebben, terwijl ze aan de andere kant een zeldzame en verfijnde schoonheid hebben. Deze dieren, ondanks het feit dat ze veel moeite hebben om te overleven als gevolg van het afwijken van de normen van de soort, weten bij de waarnemers een charme op te roepen die wordt gekenmerkt door een mix van melancholie en visuele elegantie.

Advertisement

1. Kermode Bear

1. Kermode Bear

Jackmont/ Wikimedia

De Kermode Bear (ook wel "spirit bear" genoemd) bevolkt de kusten van British Columbia; de inboorlingen beschouwen dit dier als heilig en verbieden de jacht.

Advertisement

2. Albino Zebra

2. Albino Zebra

John Schroedel/ Wikimedia

De Albino Zebra - ook al is hij niet helemaal wit - wordt gekenmerkt door grijze strepen, als gevolg van de lage productie van melanine.

3. Zilveren Vos

3. Zilveren Vos

wikimedia commons

De zilveren vos is een versie van de klassieke vos die wordt gekenmerkt door een donkergrijze of zwarte vacht, die werd gebruikt voor luxueuze kleding voor Russische en Chinese adel.

4. Witte Pauw

4. Witte Pauw

Abdominator/ Wikimedia

De pauw op de foto stelt een anomalie voor waarin albinisme het normale uiterlijk van het dier vervuilt.

5. De Gouden Tijger

5. De Gouden Tijger

Leo Messana/ Flickr

De gouden kleur van dit type tijger hangt af van een recessief gen dat alleen domineert onder exemplaren die in gevangenschap zijn opgegroeid: wat de schoonheid van deze tijgers kenmerkt, brengt ook het lijden met zich mee.

Advertisement

6. Albino slang

6. Albino slang

Imgur

Het albinisme van slangen is één van de zeldzaamste in de natuur en resulteert niet eens in puur albinisme: deze slangen worden niet wit geboren, maar verliezen geleidelijk de kleur van hun huid.

7. Witte kangoeroe

7. Witte kangoeroe

Heike Katthagen, www.fruvos.de/ Wikimedia

De witte kangoeroe is het prachtige resultaat van een aanpassingsfout: zijn witte vacht voorkomt dat het camoufleert met de omgeving en maakt het extreem kwetsbaar voor zowel roofdieren als zonnestralen.

Advertisement

8. Kat met verschillende ogen

8. Kat met verschillende ogen

Jorge Barrios/ Wikimedia

Deze genetische anomalie komt voor bij katten als gevolg van een verwarring van genen tijdens de ontwikkeling: het meest voorkomende resultaat is dat van een blauw oog en een bruin of groen oog.

9. Witte hengst

9. Witte hengst

WenPhotos/ Pixabay

Witte paarden zijn het resultaat van een dominant wit gen en worden als nobel beschouwd, waarschijnlijk vanwege hun zeldzaamheid.

Advertisement

10. Wit hert

10. Wit hert

Panasonic DMC_Fz1000/ MaxPixel

Een zeer zeldzaam type dier in de natuur is het witte hert, dat alleen waarneembaar is in de Seneca County van New York en wordt beschermd vanwege zijn kwetsbaarheid.

11. Zwarte schaap

11. Zwarte schaap

dassel/ Pixabay

Een stereotype geworden om een persoon te definiëren die verschilt van de massa of, in negatieve zin, een element van verstoring binnen een groep, is het zwarte schaap niet moeilijk te herkennen in de natuur, vooral wanneer het in de kudde wordt geplaatst en het onderwerp is van bijgeloof dat het bestempelt als een drager van tegenslagen.

Advertisement

12. Albino slak

12. Albino slak

Miala/ Flickr

Als de kracht van de slakken ligt in hun vermogen om zich aan te passen aan de omgeving, faalt de albino slak volledig op het evolutionaire niveau en is bijna volledig verstoken van afweer. Maar haar uiterlijk geeft haar die verschijning die haar "zussen" niet hebben.

13. Albino zeeschildpad

13. Albino zeeschildpad

LouGadu/ Imgur

Als het al moeilijk is om een zeeschildpad te zien, dan lijkt het onmogelijk om een albino zeeschildpad tegen te komen! Er wordt aangenomen dat deze specifieke exemplaren in de buurt van het Great Barrier Reef leven en dat zij het overleven een extreem moeilijke taak vinden. 

Advertisement

14. Zwarte pad

14. Zwarte pad

Steve Busack, U.S. Fish and Wildlife Service/ Wikimedia

De zwarte pad is misschien geen streling voor de ogen, noch het wezen dat het meest geschikt is om in zijn omgeving te overleven, maar het kan verbazen en verwonderen vanwege zijn uitzonderlijke aard.

15. Antarctische zeehond

15. Antarctische zeehond

Brocken Inaglory/ Wikimedia

De zeehond van Weddell, een typisch dier van de Antarctische gebieden, heeft een vacht (anders dan de andere zeehonden) die bescherming tegen de kou biedt. Deze bijzonderheid zou afhangen van hun evolutionaire afkomst van dezelfde tak van wolven, honden en beren.

Advertisement