9 nuttige adviezen van een personal trainer die het lukte 70 kilo kwijt te raken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
9 nuttige adviezen van een personal…
16 foto's waarin een aantal formidabele innovaties voor het eerst te zien zijn 6 alarmsignalen die je krijgt van je lever wanneer het er niet goed mee gaat

9 nuttige adviezen van een personal trainer die het lukte 70 kilo kwijt te raken

3.951
Advertisement

Het internet staat vol met adviezen over hoe je moet afvallen, maar het beste advies om een paar kilo's kwijt te raken kan alleen worden gegeven door iemand die erin is geslaagd om weer in vorm te raken. Op zijn 25ste woog Joe Bernstein 154 kilo: hij deed aan geen enkele vorm van sport en zijn voeding was uitermate slecht. Nu staat hij aan het einde van een afvaltraject en is hij in perfecte vorm en heeft hij van zijn ervaring zijn werk gemaakt. Hij is namelijk een personal trainer die advies geeft aan mensen die, net als hij, besloten hebben om het roer om te gooien.

Hier zijn negen afvaladviezen die Joe geeft nadat hij ze zelf heeft ervaren.

Joe is 70 kilo verloren gewoon door al zijn slechte gewoontes te veranderen die hem de overbodige kilo's opleverden.

Deze dingen heeft hij veranderd in zijn leven en welke adviezen hij geeft aan mensen die willen afvallen.

1. Stop met alle dranken waar koolzuur en suiker in zitten

In deze dranken zit een hoeveelheid suiker die ontzettend inhakken op het lichaamsgewicht. Door ze niet meer te nemen is hij 22 kilo kwijtgeraakt in drie maanden.

Advertisement

2. Herontdek de oorsprong van het eten dat je eet

Als je geen idee hebt waar het eten vandaan komt dat je eet, of als je dat niet meer weet, doe er dan alles aan om weer "terug te keren naar de aarde" in de ruimste zin van het woord: het beste zou zijn om een eigen groentetuin aan te leggen, maar als je daartoe niet in de gelegenheid bent kun je altijd fruit en groente direct van de telers kopen. Dit is de manier om weer te ontdekken wat de waarde is van wat we eten en dat we beseffen hoe kunstmatig en fabrieksmatig veel van het eten (als we dat al zo mogen noemen) binnenkrijgen.

3. Neem een hond

Wat heeft het hebben van een hond nou te maken met afvallen? Je hond zal een goede reden gaan zijn om naar buiten te gaan en een ommetje te gaan maken, een snelle wandeling of een eind hardlopen. Naast dat je een nieuwe vriend leert kennen ontdek je weer hoe mooi het is om in de buitenlucht in beweging te zijn!

4. Lees etiketten op voedselverpakkingen

Etiketten lezen van voedselproducten is een goede manier om door te krijgen wat je op het punt staat te gaan eten. Doorgaans bevatten gezonde producten zeer weinig ingrediënten en zijn ze heel goed herkenbaar!

5. Let op het vlees dat je eet

Het meest ideale zou zijn om de hoeveelheid vlees te verminderen en die te vervangen met vegetarische producten, bonen en andere producten van plantaardige oorsprong. Als je echt niet buiten vlees kunt, let dan op de kwaliteit ervan, waar het vandaan komt, geef de voorkeur aan mager vlees en verkies vooral de bereidingsmethode waar weinig vet bij komt kijken (laat al het gefrituurde dus weg!).

6. Leer zelf de gerechten maken die je eet

foto: pixabay.com

Het geheim is om niet simpelweg eten in het karretje te gooien en het dan passief naar binnen te werken, maar juist actief bij het bereidingsproces aanwezig te zijn. Als je leert koken (de basis, het is niet nodig om chefkok te worden!) zal je uiteindelijk een gerecht kunnen maken waar je ogen en smaakpapillen helemaal tevreden mee zullen zijn! Ja, want het oog wil ook wat!

7. Breng meer tijd door in de buitenlucht

foto: pexels.com

Begin geleidelijk; als je te zwaar bent dan kan dat misschien ook komen doordat je niet echt gewend bent buiten de deur te zijn en juist veel langer binnen te zitten op je gat. Begin door te voet naar je werk te gaan, of stap een paar haltes eerder uit en ga lopend verder, ga een stukje met de fiets, ga boodschappen doen zonder de auto daarvoor te pakken: het zijn kleine trucs die je niet alleen aan het bewegen krijgen, maar je ook de frisse lucht buiten gaat waarderen!

8. Vergeet kant-en-klaarmaaltijden

Het voelt misschien als onmogelijk om de avond van tevoren je lunch klaar te maken die je de volgende dag meeneemt naar je werk, maar het is puur een kwestie van organisatie. Voorverpakte en kant-en-klare producten als maaltijd gebruiken is nooit een goede oplossing, want vaak zitten ze vol conserveringsmiddelen en zijn de voedingswaarden minimaal.

9. Stop met alles in je leven wat bijdraagt aan je overgewicht

foto: pixabay.com

Veel mensen vinden in eten een soort van troost: wanneer we stress hebben, ontevreden zijn en niet positief zijn dan zoeken we vaak onze toevlucht in eten, maar als het een gewoonte is om jezelf te troosten met vettig en zoetig eten, dan zou je je huidige toestand eens onder de loep moeten nemen.

Joe zegt dat hij aan een nieuw leven begon nadat hij ook van zijn vrouw was gescheiden: een rustiger leven nu door een relatie te verbreken die niet meer gelukkig verder kon. Je hoeft natuurlijk niet zulke ingrijpende keuzes te maken, maar wat het verhaal van Joe ons leert is dat afvallen betekent dat je alles wat giftig is weghaalt uit je leven, of dat nou eetbaar is of niet. 

Tags: TrucjesWelzijn
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt