9 verhalen van gewone mensen die door een gelukkige vondst miljonairs zijn geworden

door Skip

08 Februari 2018

9 verhalen van gewone mensen die door een gelukkige vondst miljonairs zijn geworden
Advertisement

Dat kinderen het liefste schatzoekertje spelen, daar zal vast wel een reden voor zijn, namelijk zoeken naar iets kostbaars op een plek waarvan je nooit zou denken daar iets bijzonders te vinden, en is dat echt hartstikke spannend. Het effect is hetzelfde op kinderen als op volwassenen. We gaan dan ook in dit artikel verhalen vertellen van een aantal mensen die een waar fortuin hebben gevonden in huis, in de tuin of die het op een doodgewone dag toevallig vonden. Probeer je gewoon eens voor te stellen hoe verrast ze zich voelden... en jij, heb jij ooit een soort van schat gevonden?

Advertisement

Een zolder vol geld

Een zolder vol geld

U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Kayla Newman/Released

Josh Ferrin uit Utah was in zijn werkplaats toen toen hij in het plafond een hoek zag uitsteken van een tapijt. Toen ontdekte hij een valluik dat hij nog nooit eerder had gezien. Hij klom naar boven om te kijken wat er in de ruimte lag en zag een tas staan. Hierin zaten duizenden opgerolde bankbiljetten. Op die zolder stond niet alleen die tas, er waren er nog zeven, elk vol met geld. In zijn werkplaats lag er, wie weet wel niet hoe lang, $45.000.

De man, met een eerlijke inborst, belde de vorige eigenaren van het huis. Zij waren geschokt toen Josh hen vertelde dat zij vergeten waren om de $45.000 mee te nemen. De oude eigenaren zeiden dat hun vader, van wie ze het huis erfden, het daar had laten liggen.

Bron: ABC News

Advertisement

De schat in Staffordshire

De schat in Staffordshire

Ann Wuyts/Flickr

Terry Herbert, een Engelse boer, was zijn tuin aan het afstruinen met een metaaldetector op zoek naar een ring die zijn dochter enkele dagen daarvoor had verloren.

Terry vond de ring niet, maar vond in plaats daarvan een schat! 1500 goude objecten en zilver uit de 18e eeuw ter waarde van 3,3 miljoen dollar.

De man heeft de schat niet gehouden, aangezien het eigendom van de staat is. Maar wel heeft hij een compensatie gekregen die gelijkstaat aan de helft van de waarde van de schat! We geloven dat hij sowieso tevreden is...

Bron: Telegraph

De Ferrari 330 GT.

De Ferrari 330 GT.

Noodia/Wikimedia

In Wyoming, een staat in de V.S., kocht een man een huis voor 285.000 dollar. Bij het huis werd ook een oude garage verkocht, niet meer gebruikt en vol snuisterijen, waar zowel de eigenaar als verkoper, niet zo veel rekening mee hadden gehouden.

Toen de man er orde begon te scheppen, vond hij er een Ferrari 330 GT uit 1966, bedekt met stof, maar wel in uitstekende staat. De waarde ervan wordt geschat op zo'n 500.000 dollar!

De oude eigenaar was er aardig kapot van!

Een enorme goudklomp

Een enorme goudklomp

James St. John/Wikimedia

Een beginnende goudzoeker was een strand in de buurt van Ballarat (Australië) aan het afspeuren toen de detector hem waarschuwde met een heel luid signaal. Hij begon te graven met zijn handen en vond iets van metaal dat op het eerste oog een stuk schroot leek van een auto.

Toen hij het voorwerp uit het zand trok zag hij dat het om goud ging en des te verder hij groef, des te groter bleek de goudklomp te zijn. Wat hij had gevonden was een van de grootste goudklompen die ooit zijn gevonden in dat gebied, met een gewicht van 5,5 kilo! De waarde ervan komt neer op $300.000

Afbeelding: (WT-shared) Inas at wts wikivoyage/Wikimedia

Bron: Herald Sun

Fabergé-ei.

Fabergé-ei.

maxpixel.freegreatpicture.com

Een man kocht een handgemaakt juweel voor $14.000: het was een ei dat was versierd met edelmetalen en edelstenen. Hij probeerde het te verkopen om er een slaatje uit te slaan, maar niemand leek het ding te willen hebben.

De man ging meer informatie inwinnen en had besloten het te houden. Hij deed zijn onderzoek en begreep dat wat hij in zijn handen had een uiterst kostbaar Fabergé-ei was. Fabergé was een uiterst vaardige juwelier die deze paaseieren maakte voor het hof van tsaar Alexander III.

Niemand heeft ooit begrepen hoe dit ei in de V.S. terecht was gekomen, maar waarschijnlijk, interesseerde de man, die er 33 miljoen aan verdiende, dat niet zoveel!

Bron: CNN

Advertisement

Juwelen in een stoel

Juwelen in een stoel

maxpixel.freegreatpicture.com

Een Schots paar kocht een oude stoel, maar omdat ze geen geld hadden om hem te repareren zetten ze hem op zolder neer. Zes jaar later besloot de man hem te gaan restaureren; toen hij de bekleding wegtrok vond hij een paar oorbellen en een ring.

Tegen zijn vrouw zei hij niets, die het gewoon een mooi gebaar vond van haar man. Pas 10 jaar later onthulde hij haar zijn geheim. De twee, die om de mening van een expert hadden gevraagd, kregen te horen dat de waarde van die juwelen £ 5000 was.

Bron: The Sun

Een verhaal om van te smullen

Een verhaal om van te smullen

Vince Alongi/flickr.com

Martin Backhouse, pianospecialist, werd opgeroepen door een universiteit om een oude piano te stemmen. De man vond, toen hij bezig was, zeven zakjes met daarin oude munten uit de Victoriaanse tijd die een waarde hadden van $ 640.000

De heer Backhouse viel een beloning ten deel terwijl echter de eigenaren van de piano geen cent kregen. En dan te denken dat ze die piano al 33 jaar in bezit hadden en nooit iets door hebben gehad.

Bron: Standard 

Advertisement

Een droomerfenis

Een droomerfenis

pixabay.com

Een Franse man erfde een huis in Normandië. Toen hij een ronde maakte door de woning zag hij een metalen kist zitten die onderaan een stoel was bevestigd. Toen hij deze opende vond hij daar talloze baren goud ter waarde van 3,7 miljoen dollar.

Echter moest de man vanwege een Franse wet, erfbelasting betalen ter hoogte van 45% van de waarde van de erfenis zelf.

Bron: The Guardian

Daniel Mekis/Wikimedia

Daniel Mekis/Wikimedia

In 2011 vond de beroemde designer Stuart Hughes een vreemde steen in het zuiden van Australië: experts herkenden er een zeer zeldzame opaal in van 55.000 karaat. Hoeveel is hij waard? Een miljoen dollar.

Bron: CDC Lifestyle

Advertisement