10 dingen die we dagelijks gebruiken waar we al heel snel afscheid van moeten gaan nemen

door Skip

11 Maart 2018

10 dingen die we dagelijks gebruiken waar we al heel snel afscheid van moeten gaan nemen
Advertisement

Met het voortschrijden van de jaren en de ontwikkeling van nieuwe technologieën zullen we van veel dingen afscheid moeten gaan nemen die we vandaag vaak gebruiken. Dit is geen drama, het is gewoon zoals dingen gaan met de tijd! In een toekomst die relatief nabij is zullen we afstandsbedieningen waarmee we van kanaal wisselen ouderwets vinden en kijken we daar dan tegenaan zoals we nu naar telefoons kijken die een draaischijf hebben in plaats van numerieke toetsen.

Een afstandsbediening is een van die vele dingen die we snel niet meer zullen gebruiken! Hier volgen er nog een paar!

Foto: Noel Jenkin/geograph.org

Advertisement

Geld

Geld

maxpixel.freegreatpicture.com

Binnenkort zouden briefgeld en bankkaarten helemaal niet meer zo logisch kunen zijn. Met contant geld is het al zo dat dit gaandeweg wordt vervangen door passen, maar duurt het niet zo heel lang meer voordat je aan je vingerafdruk genoeg hebt om een betaling af te ronden. Enorm handig vind je ook niet?

Advertisement

De afstandsbediening

De afstandsbediening

Tot op heden drukken we toetsen in op toestellen om ermee te communiceren, maar zal dat binnenkort niet meer nodig zijn, want de modernste apparaten zijn al voorzien van stemherkenning en kunnen opdrachten gewoon met stem worden gegeven.

Fastfoodmedewerkers

Fastfoodmedewerkers

Jimmy John's Franchise, LLC/Wikimedia

Zij kunnen in enkele seconden een bestelling voorbereiden en doen zij daarnaast vele andere dingen en zijn zij altijd aardig naar klanten toe. Hoewel deze beschrijving erg lijkt op die van een medewerker in een fastfoodrestaurant, hebben we het niet over hen maar over robots. Bestellingen aannemen, bestellingen voorbereiden en deze naar de tafel toebrengen zijn dingen die robots al jaren kunnen. Dus is het zeer waarschijnlijk dat zij snel de plaats van mensen in zullen nemen.

Afbeelding: maxpixel.freegreatpicture.com

Chirurgen

Chirurgen

Marcy Sanchez/Wikimedia

Met kunstmatige intelligentie en robots in ontwikkeling die zeer precieze bewegingen kunnen maken, zijn het de chirurgen 'die met pensioen gaan'. Alle chirurgische ingrepen dus, de belangrijkste en ook de routine-operaties, zullen worden uitgevoerd door gespecialiseerde robots. Mensen die deze ontwikkeling steunen zijn ervan overtuigd dat de kans op fouten er vrijwel niet meer is.

Foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Sleutels en sloten

Sleutels en sloten

pixabay.com//Wikimedia

Over niet meer dan 20 à 30 jaar zullen sleutels uit de circulatie verdwijnen, Je zal waarschijnlijk naar een museum moeten gaan om een bos sleutels te zien! Wie zorgt dan voor de beveiliging? Er zullen kaarten zijn of startknoppen zoals dat het geval is bij moderne auto's.

Advertisement

Oplaadkabels

Oplaadkabels

byteshunt.com

Zijn kabels een nachtmerrie voor je? Ben je het zat om steeds nieuwe te kopen doordat ze steeds kapot gaan of dat je ze thuis laat liggen wanneer je ze nodig hebt? Het goede nieuws is dat er snel een systeem beschikbaar zal zijn waarmee je op afstand zal kunnen laden en waarbij er helemaal geen kabel komt kijken. Je legt je smartphone of welk ander apparaat er gewoon op en dan zal het opladen starten.

Afbeelding: randychiu/Wikimedia

Je handtekening

Je handtekening

Jim Hammer/Flickr

Een handtekening is absoluut niet de beste authenticatiemethode, maar zien we dat vandaag toch nog als zodanig. Binnenkort zal ons netvlies ons persoonlijke handtekening zijn: een werkelijk uniek symbool dat heel moeilijk is na te maken of te reproduceren. Wie weet hoe ze dat zullen doen als ze de handtekening van ouders willen vervalsen voor op school!

Advertisement

Verkeer

Verkeer

BohunkaNika/Wikimedia

Dit is echt verandering waar we allemaal erg naar uit zullen kijken: in de toekomst, als we uitgaan van de huidige stadsmodellen, dan zal er geen verkeer meer zijn omdat alle vervoersmiddelen geoptimaliseerd en geautomatiseerd zullen zijn waardoor alle straten vrij zullen zijn van voertuigen. Maar, voordat we kunnen genieten van deze verandering moet eerst alles helemaal vast komen te staan, en zullen we dan op dat moment nog even vol moeten houden!

Diabetes

Diabetes

Victor/Flickr

Deze maatschappelijke plaag treft miljarden mensen op aarde en is voorbestemd om te verdwijnen. Men kent de ziekte goed tegenwoordig en is het mogelijk om technologieën te ontwikkelen die gericht zijn op het oplossen van de problemen die erbij horen. Wetenschappers proberen bijvoorbeeld een stofje te maken dat erg lijkt op glucose (dus op suiker) maar dat niet van negatieve invloed is op de suikerspiegel. Daarnaast zullen mensen die lijden aan diabetes een transplantatie van de eilandjes van Langerhans kunnen krijgen en kan de alvleesklier weer opnieuw goed zijn werk doen. 

Advertisement

Privacy

Privacy

Tom Murphy/Wikimedia

Misschien is het idee van privacy vandaag al ver te zoeken, maar in de toekomst zal dit er bijna niet meer zijn. Het zal zelfs veel makkelijker zijn uit te vinden wie we voor ons hebben staan, waar, wat onze politieke en religieuze overtuigingen zijn, waar we wonen en wie onze familie is. Tegelijkertijd zal het heel moeilijk zijn om anoniem te blijven en offline te zijn.

Advertisement