10 bijzonderheden over je navel die je doen beseffen hoe bijzonder dit lichaamsdeel is - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 bijzonderheden over je navel die…
De jacuzzi hydromassage is ontstaan uit het wanhopige gebaar van een vader die zijn zoon wilde redden van reumatoïde artritis Een man verkoopt het weinige dat hij nog heeft om zijn hond te redden: in ruil daarvoor vindt hij zijn familie

10 bijzonderheden over je navel die je doen beseffen hoe bijzonder dit lichaamsdeel is

Door Skip Tromp de Haas
3.520
Advertisement

Als je er geen piercing hebt zitten, dan kan de navel het lichaamsdeel zijn waar je het minst vanaf weet. Maar als we weer even voor de geest halen dat aan het begin van ons leven onze navel van levensbelang was omdat het de verbinding was met wat mama aan voeding voor ons had, dat zou al voldoende moeten zijn om ons ervan te overtuigen dat het iets fascinerends is en veel bijzonderheden kent. Wist je bijvoorbeeld dat niet alle zoogdieren er eentje hebben?
Ontdek dit en andere interessante feitjes over je navel!

10 interessante feiten over de navel

  1. Niet alle zoogdieren hebben een navel. Onder andere vogelbekdieren, die eieren leggen en buideldieren.

  2. Volgens een onderzoek door de Universiteit van North Carolina zitten er in onze navel 1,400 soorten bacteriën waarvan er 662 onbekend zijn.

  3. Technisch gezien is onze navel het eerste littekken in ons leven.

  4. De vorm van de navel die je hebt als volwassene hangt af van de manier waarop er een knoop wordt gelegd in de navelstreng nadat deze is doorgeknipt om de baby te scheiden van de placenta. Mensen bij wie bijvoorbeeld de navel lichtelijk uitsteekt, was dit waarschijnlijk een iets langer uiteinde.

  5. Waarom is een blote buik zo sexy? Er zijn twee theorieën: volgens de eerste is het de onbewuste associatie die wordt gemaakt met andere lichaamsopeningen van het menselijk lichaam; een tweede theorie luidt dat het bij een vrouw die haar buik ontbloot, goed mogelijk is dat zij nog niet zwanger is geweest en daarom het signaal geeft mogelijk open te staan voor voortplanting.

  6. Volgens een onderzoek is de navel die een beetje uitsteekt het minst aantrekkelijk.

  7. Wist je dat je bij een borstvergroting het mogelijk is om de implantaten in te brengen via een kleine opening in de navel (of ter hoogte daarvan)?

  8. Aangezien mannen haar op hun buik hebben zijn navels echt plekken waar kleine haartjes zich ophopen, maar wat echt bijzonder is dat er mensen zijn die deze haartjes verzamelen voor kunstdoeleinden.

  9. Het gebied rondom de navel is erg gevoelig en dat maakt het in alle opzichten een erogene zone.  

 

10. Navelstaren is een manier om te mediteren bij yoga, waarvan ook melding wordt gemaakt in de gebruiken van ascetische oosters-orthodoxe christelijke monniken (hesychasme).

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt