In Amsterdam opent de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld zijn deuren - Curioctopus.nl
x
In Amsterdam opent de eerste plasticvrije…
Jurken met een verhaal: het werk van deze vakkundige Franse styliste zal je betoveren In contact zijn met de natuur en er tijd in doorbrengen verbetert de aandacht van kinderen

In Amsterdam opent de eerste plasticvrije supermarkt ter wereld zijn deuren

08 Maart 2018 • Door Skip
2.613
Advertisement

Na het tijdperk van de biologische supermarkten is er nu de afdeling die geheel vrij is van plastic. De keten Ekoplaza heeft aangekondigd dat ze in een van hun verkooppunten in Amsterdam een afdeling hebben geopend waar alle producten in de schappen op ecologische manier zijn verpakt. Het initiatief is er gekomen op basis van de verzoeken die consumenten hebben gedaan en door de samenwerking met de milieu-organisatie "A Plastic Planet", een groep die er echt van overtuigd is dat het mogelijk is plastic uit het leven weg te krijgen.

In deze biologische supermarkt staan er 680 producten die zijn verpakt met biologisch afbreekbaar materiaal.

Glas, metaal, karton en biofolie worden in een tijdsbestek 12 weken afgebroken op de composthoop. In de Ekoplaza op de Jan Pieter Heijestraat schrijven ze geschiedenis, of zoals de promoters zeggen "een eerste stap naar een plasticvrije wereld".

"Plasticvrije gangpaden zijn een innovatieve manier om al die alternatieve bio en composteerbare materialen te testen die vriendelijker zijn voor het milieu" zo laat Erik Does, de algemeen directeur van Ekoplaza weten.

Advertisement

Als het experiment succesvol is dan zullen ook de andere 74 filialen van de keten volgen.

Tags: NederlandGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt