x
Deze ambachtsman die met hout werkt…
12 alledaagse foutjes die de eerste indruk die je maakt kunnen verpesten 11 milieuvriendelijke uitvindingen die voor iedereen toegankelijk zijn en je echt bewuster om laten springen met het milieu

Deze ambachtsman die met hout werkt maakt huizen die wel uit een sprookje lijken te komen

12 April 2018 • Door Skip
2.422
Advertisement

Kleine huizen met een heel spits dak in een stijl je die je in een fantasiewereld sleurt: de huizen die Dan Pauly maakt kunnen je een magisch gevoel geven en dat je direct zin krijgt om binnen op verkenning te gaan, ook al weet je dat het binnen klein is. In zijn huisjes zouden heel goed de stijl van de bekende regisseur Tim Burton kunnen doorklinken, maar eigenlijk zijn het de oude opslagplaatsen, waar heel gemakkelijk zijn opa over overgrootvader aan mee zouden kunnen hebben gebouwd; met andere woorden twee mensen van de vier generaties die deze ambachtstraditie doorgeven in de Pauly-familie.


Dan Pauly beschouwt zichzelf a;s een ambachtsman van de oude stempel, een man die zegt trots te zijn af te stammen van een hele oude manier van werken met je handen, die in de familie zit sinds zijn overgrootvader zich Minnesota vestigde aan het eind van de 19e eeuw.

"Bij het maken van deze schuren moet je de tijd nemen", aldus Dan...

Advertisement

"Je struint het Midwest af op zoek naar het beste hout dat je met zorg kan loshalen en kan hergebruiken om er vervolgens het maximale uit te halen".

"Dan pas je de technieken toe die je hebt geleerd door twintig jaar in het vak te zitten en 'masseer je het hout, om datgene naar voren te brengen dat door Moeder Natuur is gemaakt".

"Zolang je geen oude schuur met je eigen handen afbreekt, kan je je niet beseffen hoeveel zorg het kost om er eentje te maken."

Advertisement

"Elk van deze schuren is een kunstwerk dat het natuurlijk erfgoed symboliseert waar we over beschikken en is wat mij betreft veel fascinerender dan modern hout".

Dan maakt meubels, huisjes, schuren en verfijnd meubelwerk.

Advertisement

Maar het zijn deze schuurtjes die zijn werk van zijn bedrijf The Rustic Way, bekend hebben gemaakt.

En waarom dat is, dat is niet moeilijk voor te stellen...

Advertisement

Al deze schuren zijn met zorg en met oog voor detail gemaakt, voor zowel binnen als buiten, volgens tijden en manieren van werken die typisch horen bij het beroep als houtbewerker.

Het is zeker zo dat door de mogelijkheden die het landschap in Amerikaanse regio's zoals het Midwest biedt, de plaatsing van deze schuren gewoonweg bijzonder wordt...

Maar we zijn er zeker van dat jij het ook niet vervelend zou vinden om over een ruimte als deze te beschikken, zelfs als je deze in het kleine tuintje thuis moest neerzetten!

Ontdek meer door de site en de Facebookpagina van het bedrijf te bezoeken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt