Deze tattoo voor mensen met diabetes verandert van kleur op basis van de glucosewaarden in het bloed

door Skip

07 Mei 2018

Deze tattoo voor mensen met diabetes verandert van kleur op basis van de glucosewaarden in het bloed
Advertisement

Vandaag laten mensen zich om de meest banale redenen tatoeëren, maar wat zou je ervan vinden als een tatoeage een handige functie op medisch vlak kon vervullen? Als je misschien een van de mensen bent die worstelt met een vorm van diabetes, wat zou je dan denken van een tatoeage die van kleur verandert op basis van de glucosewaarden in het bloed? Je zou direct kunnen zien of een waarde mogelijk gevaarlijk zou kunnen zijn voor je gezondheid en kan je op basis daarvan handelen! Een groep onderzoekers van Harvard en van het MIT hebben aan een speciaal soort biogevoelige inkt gewerkt waardoor dit alles mogelijk wordt. 

Advertisement
Vimeo/Fluid Interfaces

Vimeo/Fluid Interfaces

De inkt heet DermalAbyss, en ondanks de nog experimentele fase waarin deze bio-sensorische inkt zich bevindt, kan het de zuurgraad, zout- en glucosewaarden in het bloed meten. Bij elke verandering van een van deze waarden, krijgt de tattoo een bepaalde kleur, die voorlopig alleen zichtbaar is onder UV-licht.

"Met de DermalAbyss-inkt kan je het lichaam zien als een mogelijk interactieve display waarop we handige informatie over de bloedcirculatie te zien kunnen krijgen", verklaren de auteurs van het onderzoek.

Er zullen nog verdere tests nodig zijn om vast te stellen of deze toepassing echt mogelijk is voor mensen, maar de tot nu toe verkregen resultaten geven goede hoop en kan de tattoo overigens "elke gewenste vorm hebben, dus zullen mensen vrij zijn in de vormgeving ervan". Lijkt je dit wat?

Bronnen:

https://www.media.mit.edu/projects/d-Abyss/overview/

Advertisement