10 wetenschappelijk bewezen voordelen die je hebt wanneer je met een poes leeft - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 wetenschappelijk bewezen voordelen…
Een fotografe kleurt de laatste foto's in van een jonge gevangene in Auschwitz en het resultaat is hartverscheurend 12 tips die je volgende reis veiliger en goedkoper maken

10 wetenschappelijk bewezen voordelen die je hebt wanneer je met een poes leeft

Door Skip Tromp de Haas
3.648
Advertisement

Leven met een huisdier kan therapeutisch werken in bepaalde opzichten en mensen die deze ervaring hebben gehad, zijn doorgaans vaker geneigd om te zeggen dat dit zo is. Honden- en kattenliefhebbers zullen waarschijnlijk altijd tegenover elkaar staan, maar vergeet niet dat er genoeg huishoudens zijn waar deze twee soorten meer dan gelukkig met elkaar samen leven en dat ontdekken welke voordelen er zijn als je het ene of het andere dier in huis hebt, is altijd een goede manier om te gaan overwegen of jij ook niet zo wilt leven. 

Hoe je wetenschappelijk erop vooruitgaat als je een kat in huis hebt.

foto: Pixabay.com
  1. Doordat er een kat is kan deze je helpen om ook snel door de zwaardere momenten heen te komen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat een kat in huis hebben kan helpen met het omgaan met scheidingen en rouwperiodes, ook omdat je geneigd bent om te praten met hem/haar, geen kleinigheid zoals je zou kunnen denken. Want ze luisteren wel naar ons, maar zeggen niks terug, oordelen niet: iets dat zo nu en dan belangrijker is dan echt met je neus op de feiten te worden gedrukt.

  2. Door alleen al naar ze te kijken gaat je humeur erop vooruit. Naar aanleiding van een bijzonder onderzoek is vastgesteld dat door het bekijken van filmpjes van katten en kittens je echt energie kan krijgen en optimistisch kunt worden; stel je dan eens voor wat een kat in het echt kan betekenen voor je!

  3. Je zal beter slapen. Deze dieren zijn een van de grootste slaapkoppen en naar het schijnt kunnen zij mensen iets leren over hun specialiteit. Door katten slapen we dieper en kunnen we ons ontspannen!
foto: Pixabay.com

4. Impact op het milieu, een kitten grootbrengen kan worden vergeleken met het hebben van een zuinige auto 10 á 15 jaar lang, terwijl je met een hond grotere emissies hebt dan wat je uitstoot met een SUV. 

5. Een gezond hart. Volgens een onderzoek dat is uitgevoerd onder 4.000 Amerikanen naar de algemene gezondheid, werkt het verzorgen van een kat zo kalmerend dat het de kans op het krijgen van hartproblemen met 30% verlaagt.

6. Grotere kans op het vinden van je soulmate. Het is waargenomen dat vrouwen zich aangetrokken voelen tot mannen die huisdieren hebben, een situatie waarop eerstgenoemden de mogelijkheid op projecteren dat een partner voor andere levende wezens kan zorgen en in hen dus potentiële en liefdevolle vaders gezien.

Advertisement
foto: Pixabay.com

7. Een kat maakt je slimmer? Twee verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat het kattenbezitters waarschijnlijker is dat ze zijn afgestudeerd, een gevoelige persoonlijkheid hebben, opener zijn en anticonformistischer in vergelijking met mensen die een hond hebben. Dit kan mogelijk komen door het feit dat katten minder aandacht nodig lijken te hebben en dat zij dus geschiktere dieren zijn voor mensen die een baan hebben waarbij ze hun intellect gebruiken en goeddeels niet thuis zijn.

8. Bescherming tegen allergieën. Kinderen die vanaf hun geboorte hun leefruimte hebben gedeeld met een hond of kat zouden minder vatbaar zijn voor vachtallergieën, maar ook minder voor hooikoorts en huisstofmijt.

9. Ze zouden je leven kunnen redden. Net als honden hebben ook katten door wanneer het slecht gaat met de baas en trekken ze de aandacht van mensen door zich ongewoon te gedragen.

10. Veel aanhalen en momentjes dat je nadenkt. Veel mensen zijn van mening dat honden veel meer genegenheid tonen, maar het zou ook maar eens waar kunnen zijn dat zij ook een unieke persoonlijkheid hebben, die losstaat van de soort, en het is daarom helemaal niet gezegd dat een kat nooit net zoveel genegenheid zal tonen als een hond. Voor de een of de ander kiezen is overigens een prima manier om na te denken over jezelf...

Bronnen:

http://archive.news.indiana.edu/releases/iu/2015/06/internet-cat-video-research.shtml
http://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(15)00674-6/abstract
https://www.medicalnewstoday.com/articles/98432.php
https://www.nature.com/articles/nm.4176

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt