Calfornië is de eerste staat die de installatie van zonnepanelen verplicht stelt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Calfornië is de eerste staat die de…
6 goede redenen die ervoor kunnen zorgen dat we thuis nooit schoenen dragen 21 foto's die geschiedenisfeiten vanuit een perspectief laten zien waar we niet aan gewend zijn

Calfornië is de eerste staat die de installatie van zonnepanelen verplicht stelt

Door Skip Tromp de Haas
1.094
Advertisement

De werkelijkheid leert ons dat economische groei vaak niet samengaat met het kunnen voldoen aan milieunormen. Hoewel de hele wereld druk bezig is met het tegendeel te willen bewijzen, zijn concrete gegevens er nog lang niet. Wat een verhaal apart waard is, is de Amerikaanse staat die behalve dat het de zesde wereldeconomie is, tijdens snelle economische groei van de laatste jaren heeft laten zien dat ze tegelijkertijd iets goeds doen met het milieu. En de laatste maatregel die de overheid genomen heeft is daar alleen maar het bewijs van.

Vanaf 1 januari 2020 zullen alle nieuw-gebouwde huizen moeten beschikken over tenminste een zonne-energiebron.

Dit betekent dat in de praktijk dat de installatie van zonnepanelen verplicht is op alle nieuwe huizen en ook dat er nieuwe materialen moeten worden gebruikt voor warmte-isolatie van gebouwen. Dit zijn slechts een van de vele maatregelen die het milieu ten goede komen en die zijn opgeschreven in het Climate Commitment, een doelstelling die vorig jaar van start is gegaan: de productie van duurzame energie moet in de helft van de totale behoefte van Californië voorzien, en dat voor 2030.

De stappen die richting dit ambieuze doel zijn gezet lijken de juiste te zijn. Zo moeten niet residentiële gebouwen verlichtingssystemen in gebruik gaan nemen die weinig verbruiken, moeten airconditioningssystemen een warmtepomp hebben, en zal men kunnen beschikken over bacteriën om het overschot aan overdag gewonnen energie op te slaan.

De overheid in Californië belooft verder enorme belastingverlichtingen, waardoor elke twijfel weggenomen wordt of de nieuwe regels de maatschappij wel financiële winst zal opleveren. Niet alleen de bouw zal ervan profiteren, ook de kopers van de nieuwe huizen. Vergeleken met de toegenomen kosten van 9,500 dollar van het onroerend goed, zullen de nieuwe installaties zorgen voor een besparing van ongeveer 600 dollar per jaar. Dit betekent dat de investering na net iets meer dan 15 jaar zijn vruchten gaat afwerpen.

Californië heeft anders dan andere landen, begrepen dat als je de uitstoot wilt verlagen dat je dan op meerdere fronten moet gaan moderniseren, hoe klein die moderniseringen ook kunnen lijken als je ze afzonderlijk bekijkt. Deze nieuwste aangekondigde normen zullen leiden tot een vermindering in uitstoot die kan worden vergeleken met het van de weg halen van ruim 115.000 auto's!

Bronnen:

Tags: HuizenGreenMilieu
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt