10 mensen die het grootste geluk ooit hebben gehad

door Skip

18 Juni 2018

10 mensen die het grootste geluk ooit hebben gehad
Advertisement

De grootste cynici ontkennen spottend dat het bestaat, en voor de rationeelsten onder ons is het gewoon allemaal toeval. In ieder geval, of je nou wel of niet in toeval gelooft, er zijn kleine of grote dingen die kunnen gebeuren in ons leven die hierdoor onverwachts positief kunnen uitpakken. Door dat resultaat ontstaat er een soort van onbewuste dankbaarheid voor deze 'geblinddoekte' godin. Dit was in ieder geval wel zo voor de 10 mensen met hun ongelofelijke verhalen die we graag met je willen delen in dit artikel.

Advertisement

1. Harrison Odjegba Okene

1. Harrison Odjegba Okene

top-tenofindia.blogspot.com

Harrison, scheepskok, bevindt zich op de WC wanneer het schip begint te zinken. Het lukt hem niet om op tijd weg te komen; het lukt hem echter wel om in de machinekamer te komen waar hij dankzij een luchtbel drie dagen weet te overleven totdat reddingswerkers hem weten te vinden. Harrison is de enige overlevende van de 12 bemanningsleden.

Advertisement

2. Tsutomu Yamaguchi

2. Tsutomu Yamaguchi

guardian.co.uk./Wikimedia

Op 6 augustus 1945 was Tsutomu op zakenreis in Hiroshima en bevond hij zich slechts op 3 kilometer afstand van de plaats van het nucleaire bombardement. Hij overleefde met enkele brandwonden. Drie dagen later was hij weer op kantoor in Nagasaki. Ook deze tweede aanval wist hij te overleven.

3. Virginia Fike

3. Virginia Fike

abcnews

Virginia heeft altijd dezelfde combinatie van getallen gekozen voor haar loterijloten. Het eerste cijfer staat voor het aantal jaar dat haar ouders zijn getrouwd, het tweede hoe oud zij waren op hun trouwdag. In 2012 tekende ze twee loten met hetzelfde nummer en won ze in totaal twee miljoen dollar.

4. Juliane Koepcke

4. Juliane Koepcke

Mittelstädt, Rainer/Wikimedia

In 1972 was Juliane 17 jaar oud toen het vliegtuig waarin zij vloog neerstortte in de Amazonerivier. Zij was de enige die het ongeluk overleefde en kwam uit het vliegtuig met veel blauwe plekken en sneëen en bleef enkele dagen alleen in de jungle totdat zij werd gered door de locals ter plaatse.

5. Joan Ginther

5. Joan Ginther

pixabay.com

De eerste keer won Joan 5,4 miljoen dollar met een lot uit de loterij. 10 jaar later won ze twee miljoen dollar, gevolgd door 3 miljoen drie jaar later. In 2008 was het hoogtepunt: 10 miljoen dollar in de jackpot.

Advertisement

6. Reshma Begum

6. Reshma Begum

rijans/Flickr

Reshma is een van de 2512 overlevenden van toen het Rana Plaza in Bangladesh instortte. In het acht verdiepeingen telleende gebouw waren winkels, een bank en enkele textielfabrieken aanwezig. Toen de eerste tekenen van instorting zich aandeden werden winkels en de bank gesloten, maar bleven de textielwerkers toch naar hun werk gaan. Er waren 1129 slachtoffers. Reshma zat 17 dagen gevangen onder het puin totdat ze gevonden werd door reddingswerkers.

7. Maarten de Jonge

7. Maarten de Jonge

Cyclinghistory/Wikimedia

Professioneel wielrenner Maarten de Jonge zegt dat hij een zitplaats had geboekt bij beide vluchten van Malaysia Airlines 370 en MH17, maar dat hij deze had geannuleerd nadat hij betere aanbiedingen had gevonden. Op 8 maart 2014 stortte de Malaysia Airlines 370 in de zuidelijke Indische Oceaan en werd op 17 juli de MH17 neergehaald door een raket terwijl dit vliegtuig over Oekraïne vloog.

Advertisement

8. Frane Selak

8. Frane Selak

anillustratedhistoryofslavicmisery.wordpress.com

Frane mag zeggen dat hij een leven met veel mazzel heeft gehad. Frane, een Kroatische muziekleraar, redde zichzelf toen de trein waarin hij zat in het meer terechtkwam. Daarna overleefde hij een auto-ongeluk en een vliegtuigongeluk met 19 slachtoffers en redde het omdat hij landde op hooi. Uiteindelijk won hij ongeveer een miljoen dollar in de loterij.

9. Steve Flaig

9. Steve Flaig

seattletimes.com

Steve, die opgroeide zonder moeder, zocht wanhopig al jaren naar haar, maar dan met de verkeerde achternaam. Toen hij het met zijn baas erover had, zij deze laatste haar te herkennen in een medewerker die bij dezelfde keten werkte als Steve.

Advertisement

10. Lena Påhlsson

10. Lena Påhlsson

pixabay.com

Lena verloor haar trouwring toen ze bezig was in haar tuin. Na 16 jaar vond ze hem weer, op de meest ongelofelijke manier: er was namelijk een wortel in gegroeid!

Advertisement