Hij wint $22 miljoen in de loterij en deelt die met zijn beste vriend: 30 jaar geleden hebben ze een belofte gedaan

Janine image
door Janine

27 Mei 2021

Hij wint $22 miljoen in de loterij en deelt die met zijn beste vriend: 30 jaar geleden hebben ze een belofte gedaan
Advertisement

Een belofte is een belofte: het maakt niet uit of het pact wordt afgesloten met een handdruk, met een "je hebt mijn woord" of met een handtekening op een vel papier. Beloften moeten worden nagekomen, ook al zijn ze jaren geleden gedaan. Thomas Cook had in 1992 een belofte gedaan aan zijn beste vriend Joseph Freeney: in het geval van een grote loterijwinst, zou hij het volledige bedrag met hem delen.

via nbcnews.com

Advertisement
Wisconsin Lottery/Youtube

Wisconsin Lottery/Youtube

Hoe groot is de mogelijkheid dat je een groot bedrag wint in de loterij? Heel klein, en wat aanvankelijk misschien een ver vooruitzicht leek, is werkelijkheid geworden: Thomas won $22 miljoen in de loterij en zodra hij het verbazingwekkende nieuws hoorde, belde hij zijn beste vriend om de afspraak na te komen die bijna 30 jaar geleden was gesloten. Hij was die handdruk niet vergeten en brak zijn belofte niet.

Cook was naar het benzinestation gegaan om met zijn vrouw te ontbijten en - zoals elke week - het gebruikelijke lot te kopen, in de hoop dat er vroeg of laat een verrassing zou komen. Thomas kon zich echter zeker niet voorstellen dat hij - onder het genot van zijn ontbijt - het winnende lot in handen hield, met een zo hoog bedrag dat het niet alleen zijn leven veranderde, maar ook dat van zijn dierbaren. De man zei dat hij onderhand "ervaring" had met het lezen van de eerste 2-3 nummers van het kaartje; daarna, in de overtuiging dat de verdere nummers niet overeen kwamen, gaf hij het aan zijn vrouw: bij het zien van de winnende combinatie geloofde ze haar ogen niet.

Advertisement
Wisconsin Lottery/Youtube

Wisconsin Lottery/Youtube

De twee konden niet geloven dat ze na jaren van hard werken een rustig en financieel vrij leven konden leiden, zonder zich nog zorgen te hoeven maken over de toekomst. Zijn beste vriend Joseph dacht dat Thomas een grapje maakte, maar het was allemaal waar: na aftrek van de belastingen namen de twee elk meer dan $5 miljoen mee naar huis. Ze zeiden dat ze geen specifiek plan hadden, maar de bedoeling van beiden is om meer tijd met hun families en met elkaar door te brengen: de geluksdag is aangebroken en die handdruk was zeker een goed voorteken.

Advertisement