x
Twee nonnen gaan op missie naar Afrika…
Een Schots bedrijf lanceert O2, de krachtigste turbine ter wereld: het gebruikt de energie van de zee Enkele laadpalen voor elektrische auto's zijn beschadigd: mensen stopten er gehakt in

Twee nonnen gaan op missie naar Afrika en bij terugkeer ontdekken ze dat ze zwanger zijn

05 Mei 2021 • Door Janine
120.399
Advertisement

Soms doen zich episodes voor die in strijd lijken te zijn met enige vorm van "normaliteit", en die ons met onze ogen kunnen laten rollen, juist omdat we denken dat ze nauwelijks kunnen voorkomen.

In de katholieke kerkelijke omgeving zijn de beloften en geloften van kuisheid van mannelijke en vrouwelijke religieuze vertegenwoordigers fundamentele principes die nooit mogen worden verbroken. Maar de werkelijkheid, en in het bijzonder de episode die we je gaan vertellen, vertelt ons van tijd tot tijd meer. In dit geval kwamen twee missionaire nonnen in de schijnwerpers te staan die na een reis naar Afrika zwanger naar huis terugkeerden, wat voor veel opschudding zorgde.


Het verhaal is er een die in staat is om het evenwicht in korte tijd te destabiliseren en ook nogal voor de hand liggende en gênante schandalen te creëren. Het was 2019 toen de twee nonnen, de ene Italiaanse en de andere oorspronkelijk uit Madagaskar, bij hun terugkeer naar Italië van een reis naar Afrika die om liefdadigheidsredenen was uitgevoerd, ontdekten dat ze zwanger waren.

Onmiddellijk na de ontdekking startte de katholieke kerk een onderzoek, waarin ze “ontzetting” uitte over wat er was gebeurd. De twee nonnen behoorden blijkbaar tot verschillende orden en zouden zwanger zijn geraakt terwijl ze afzonderlijke liefdadigheidsposities bekleedden. Een van de twee zou een moeder-overste zijn geweest, terwijl de andere, 34 jaar, zou hebben ontdekt dat ze zwanger was nadat ze hevige buikpijn had gehad toen ze terugkeerde naar het klooster.

Wat zeker is, is dat beiden tijdens hun verblijf in Afrika intieme relaties hebben gehad en daarom de strikte regels van kuisheid hebben overtreden die door de religie worden opgelegd. In ieder geval hebben ze vanuit het Vaticaan laten weten dat "het welzijn van de kinderen op de eerste plaats komt", en we hopen dat dit het geval is. Hoogstwaarschijnlijk hebben de twee nonnen hun missie opgegeven om zich te wijden aan het opvoeden van hun kinderen.

Advertisement

Hoe ongebruikelijk het ook mag lijken, het is niet de eerste keer dat dergelijke episodes zich voordoen. En ze zijn zeker niet beperkt tot de nonnen. Hoewel in de meeste gevallen de grootste vertrouwelijkheid op hen van toepassing is, lijkt het erop dat de verplichtingen en beloften van kuisheid niet altijd zo vanzelfsprekend zijn om te respecteren. We hopen dat de twee kinderen op de best mogelijke manier opgroeien.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt