Hij hoort zijn vrouw in haar slaap praten over een misdrijf en geeft haar aan bij de politie: gearresteerd

Janine image
door Janine

22 Januari 2022

Hij hoort zijn vrouw in haar slaap praten over een misdrijf en geeft haar aan bij de politie: gearresteerd
Advertisement

Er wordt soms gezegd dat je ergens een nachtje over moet slapen, en in feite zal iedereen na een goede nachtrust een duidelijker idee van iets hebben. Op dezelfde manier is het ook waar dat sommige mensen in hun slaap, geheel onbewust, zich laten gaan en misschien onrustig worden of praten. En dan horen de mensen om hen heen misschien dingen die ze nooit zouden willen horen, net zoals de Engelse echtgenoot waarover we je gaan vertellen.

Nadat hij zijn vrouw in haar slaap had horen praten over een misdaad die ze had begaan, twijfelde hij geen moment: sommige vermoedens die hij al over haar had, werden bevestigd door zijn slapende vrouw, zonder dat ze dat wist. Teleurgesteld en boos besloot de man naar de politie te gaan om haar aan te geven.

via Liverpool Echo

Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

De vrouw in kwestie heet Ruth Fort, ze is 47 jaar en werkt in de zorg. Volgens wat is geleerd, heeft ze tijdens het assisteren van een oudere vrouw in een verpleeghuis van de gelegenheid gebruik gemaakt om op een criminele manier te handelen en heeft ze illegaal maar liefst 7.200 pond van haar bankrekening gestolen. De eerste vermoedens van haar man Antony kwamen toen zijn vrouw, tijdens een vakantie in Mexico, zich had overgegeven aan werkelijk substantiële uitgaven, ver buiten haar bereik.

"Vanaf dat moment begon ik argwaan te krijgen over Ruth - zei haar man - en toen ik haar in haar slaap over geld hoorde praten en later de pinpas van de oude vrouw in haar tas vond, begreep ik alles. Mijn hart brak."

Advertisement
Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

Toen Ruth hoorde dat de vrouw voor wie ze in het verpleeghuis zorgde, een groot bedrag op de bank had staan, stal ze haar pinpas en begon ze haar geld uit te geven, nadat ze toegang op haar pincode had gehad, en zich op verschillende manieren met haar man verantwoordde. "Ik wist niet of ik haar moest geloven - voegde Antony eraan toe - maar uiteindelijk was alles duidelijk. Ik walgde ervan, ik kon het niet geloven en ik kon niet negeren wat ze had gedaan. Voor mij was het ontoelaatbaar dat ze kon stelen van een kwetsbaar persoon: ik moest haar aangeven".

Ruth Fort/Facebook

Ruth Fort/Facebook

Dus ging de man, na met zijn vrouw te hebben gesproken - die alles bekende - naar de politie. "Het was hartverscheurend - gaf hij toe - ik hield van haar, maar ik wist dat ik geen andere keus had". Binnen korte tijd werd Ruth gearresteerd en vervolgens veroordeeld tot 16 maanden gevangenisstraf. De rechter prees ook Antony's optreden, het moet zeker niet gemakkelijk zijn geweest om zijn vrouw aan te geven.

Wat zou jij in zijn plaats hebben gedaan?

Advertisement