Deze praktische en goedkope dakpannen zijn de toekomst van zonnecellen en dit zijn de voordelen - Curioctopus.nl
x
Deze praktische en goedkope dakpannen…
10 mensen die het grootste geluk ooit hebben gehad Sterrenkoks verklappen wat je beter NIET kunt bestellen in een restaurant om toch ook buiten de deur lekker te kunnen eten

Deze praktische en goedkope dakpannen zijn de toekomst van zonnecellen en dit zijn de voordelen

17 Juni 2018 • Door Skip
4.722
Advertisement

De oude zonnepanelen kunnen met pensioen, tenminste degene die door mensen thuis gebruikt worden. Het dak van gebouwen is altijd de meest voor de hand liggende plaats geweest om zonnecelmodules te plaatsen, maar tegenwoordig zijn de technologieën steeds minder duur en zijn ze in de bouw van het huis verwerkt.

Neem bijvoorbeeld deze modules die direct in dakpannen zijn te plaatsen, waarbij er rekening is gehouden met hoe dit eruit ziet en met de efficiëntie van het systeem.

Deze nieuwe modules zijn in wezen zeer onopvallend en zijn visueel niet storend aan de woning, maar mooiigheid is niet de enige reden waarom deze dingen de voorkeur krijgen boven oude technologieën.

Op de eerste plaats, zoals je kunt zien op de afbeeldingen, zijn ze dankzij hun kliksysteem heel makkelijk te installeren en is hier geen team van specialisten voor nodig.

Advertisement

Ze zijn van zichzelf ontzettend bestendig tegen weersomstandigheden. zo zijn de kleine panelen bedekt met een laag plexiglas of van polymethylmethacrylaat (ppma), een afgeleide van een stevig plastic. Zelfs geen regen of hagel zal dit kunnen bekrassen.

Maar hier houdt het allemaal nog niet op, want de materialen waarvan ze zijn gemaakt laten 90% van het zonlicht door via een filter waardoor je een stuk meer licht hebt in huis.

Advertisement

Dit soort technologieën zijn de toekomst in een wereld waar men steeds minder duurzame energie kan ontberen. Kleine, maar ingenieuze vondsten die het midden houden tussen wetenschap en design, er ook aan bijdragen dat ook onder particulieren nieuwe milieuvriendelijke energieproductiesystemen gewoon worden. Om te besparen en de aarde te redden, en dat allemaal terwijl het dak van je huis gewoon heel blijft. 

Kijk zelf maar of je iets van een afstandje kunt zien!

Advertisement
Tags: TechnologieGreen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt