Je toekomst staat niet vast in schoolrapport - Deze post door deze psycholoog zou iedereen moeten lezen

door Skip

20 Juni 2018

Je toekomst staat niet vast in schoolrapport - Deze post door deze psycholoog zou iedereen moeten lezen
Advertisement

Kinderen, ook als ze nog maar klein zijn, worden onder grote psychologische druk gezet door school. Die druk is ten deels een voorbereidend onderdeel van de ontwikkeling van het kind, het bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel en het omgaan met stress. Maar het is echter ook zo dat een deel van deze druk helemaal niet positief is en het gevoel van spanning doet toenemen dat voor verschillende reacties kan zorgen bij het kind. Dit gebeurt vooral wanneer ouders en leerkrachten de volledige waarde van het schooltraject uit het oog verliezen en zich alleen maar focussen op het cijfer van een enkele toets of het resultaat van een rapport. Een psycholoog heeft een bericht geschreven op Facebook ter herinnering eraan dat een rapport gewoon maar een papiertje is en geen rechter die een oordeel verkondigt, Ouders en leraren zouden dit moeten lezen. Het lot van een leven staat niet geschreven in een rapport! 

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

"Misshien laat je op een dag een tatoeage zetten, kies je de verkeerde studierichting, vertrek je met alleen maar een ticket op zak, zal je een stamkroeg hebben, blauw haar, vertrouw je mensen die je pijn zullen doen, omdat vertrouwen beter voelt, wordt je verliefd en zal je wachten, wordt je brandweerman of architect, misschien rechter of de beste kapper in de buurt, ga je reizen of blijf je, schrijf je een boek, zal je viool spelen, piano, of drums, heb je een hekel aan wiskunde en ben je weg van filosofie of behaal je een doctoraat in statistiek.

JE DOET, JE ZAL ZIJN en JE ZAL WORDEN.

De toekomst is, net zoveel als het heden, van jou. Het is voor jou. Jij bent jij.
Maar dat staat niet geschreven in een cijferrapport. Vergeet dat alsjeblieft niet. Jij bent niet die 10, 7, 8 of een 5. Niet de zes, acht of cum laude op de universiteit. Je leven zal niet draaien om cijfers. Maar jij bent niet in een cijfer uit te drukken en dat zal ook nooit zo zijn.
Geloof gewoon in jezelf, klaar. Geloof in de middelen die je hebt gekregen om deze wereld mee aan te kunnen, ontroer mensen. Accepteer dat je onderuit gaat en dat je daarna zal vliegen. JIJ BENT GEBOREN OM GELUKKIG TE ZIJN." 

Advertisement

“Forse un giorno farai un tatuaggio, sbaglierai facoltà, partirai con in tasca avendo un solo biglietto, avrai il tuo...

Pubblicato da Elpidio Cecere - Psicologo su martedì 12 giugno 2018
Advertisement