14 ongelofelijke feiten over de wereld die je dolgraag wil gaan vertellen om de show te gaan stelen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
14 ongelofelijke feiten over de wereld…
15 pijnlijke illustraties die laten zien hoe enorm we verslaafd zijn aan technologie Je toekomst staat niet vast in schoolrapport - Deze post door deze psycholoog zou iedereen moeten lezen

14 ongelofelijke feiten over de wereld die je dolgraag wil gaan vertellen om de show te gaan stelen

Door Skip Tromp de Haas
1.767
Advertisement

Extreme experimenten, bijzonderheden uit het dierenrijk, van Japan tot IJsland, in dit artikel gaat het over de meest bijzondere anekdotes op aarde en vind je 15 verhalen die je aan het denken zullen zetten over hoe mooi de dingen die er op aarde zijn en wat ze kunnen. Lees ze allemaal en we garanderen je dat je over hele handige informatie zal beschikken om te kunnen benutten en dat je ermee de show kunt stelen in gesprekken over de meest uiteenlopende onderwerpen!

1. Duitsland inventariseert zijn bomen.

foto: nil.uhul.cz

Bijna een derde van Duitsland staat vol met bomen en de federale regering wil weten hoeveel er zijn. Daarvoor is het project gestart met de naam National Forest Inventory, waarmee de begroeiing wordt onderzocht (en geteld) en wordt er uitgezocht hoe deze het best kan worden verzorgd.

Bron: https://bwi.info/?lang=en 

2. Wat betekent het om te kunnen zien als een adelaar? Dat betekent dat je bijvoorbeeld...

foto: Pixabay.com

beschikt over een blikveld van 340 graden;
meer kleuren en UV-straling kan zien;
dat je van bovenaf op een gebouw van tien verdiepingen een mier kunt zien;
elke gezichtsuitdrukking kunt zien van je favoriete zanger, waar je ook maar zit in het stadion.

Advertisement

3. Een opeenvolging van ronde meren en eilanden...

We zijn op de Filipijnen, op het grote eiland Luzon bevindt zich het Taalmeer. Hierin bevindt zich weer een tufsteenberg die de Taalberg genoemd wordt dat ook een stratovulkaan is die erg actief is!

4. Stempels in plaats van handtekeningen.

Afbeelding: Wikipedia/Freddyz

In Japan is het nodig dat je beschikt over wat een 'hanko' wordt genoemd als je een rekening wilt openen, een telefoon wilt kopen of een contract wilt ondertekenen. Op deze houten zegel staat de naam van Japanse mensen in kanji of in het katakana-schrift voor buitenlanders die zich in het land hebben gevestigd.

5. Dolfijnen eten kogelvissen voor de lol!

foto: Pixabay.it

Tijdens de opnames van een documentaire voor de BBC werd duidelijk dat dolfijnen langzaam kauwen en onderling een bepaalde vis aan elkaar doorgeven met de bewuste bedoeling om te relaxen en om net genoeg gif binnen te kunnen krijgen om uit hun dak te gaan.

Bron: https://www.independent.co.uk/environment/nature

Advertisement

6. In 1999 heeft Japan officieel zijn vlag veranderd... min of meer!

De Japanse vlag zoals we die nu kennen wordt al sinds 1870 gebruikt, maar werd het gebruik ervan pas in 1999 officieel ingesteld. In de wet over de vlag en het nationale volkslied zijn de officiële kenmerken ervan vastgelegd, maar duurde het nog tot 2008 voordat de Japanse minister van Defensie precieze indicaties gaf over welke kleur rood er moet worden gebruikt.

7. Baby's in de buik kunnen het hart van hun moeder genezen.

foto: Pixabay.com

Een onderzoek door de Mount Sinai School of Medicine in New York heeft ontdekt dat de foetus in staat is om stamcellen door te geven aan het hart van zijn moeder: dat zou ook kunnen verklaren hoe het komt dat veel vrouwen die hartproblemen krijgen, tijdens de zwangerschap ineens 'spontaan' genezen.

Bron: https://www.newscientist.com/article/dn21185-fetus-donates-stem-cells-to-heal-mothers-heart/

Advertisement

8. NASA heeft een internetverbinding met een snelheid van 91 Gigabits per seconde...

foto: Pixabay.com

9. In 2012 kwam J.K. Rowling niet op de Forbes-lijst te staan omdat ze te veel geld aan goede doelen had uitgegeven.

foto: Pixabay.com

In dat jaar schonk de moeder van Harry Potter donaties aan goede doelen, in totaal zo'n 160 miljoen dollar, wat haar een miljonair maakte in plaats van een miljardair, en ze dus niet op de lijst van de rijkste mensen ter wereld kwam te staan.

Bron: https://www.huffingtonpost.com/2016/12/13/forbes-billionaire-list-rowling

Advertisement

10. Een anekdote over Steve Jobs...

foto: Pixabay.com

Enkele medewerkers van de mede-oprichter van Apple Inc. vertelden dat in de tijd dat ze werkten aan de eerste versie van de iPad dat zij dachten dat ze tot de kleinst mogelijke omvang waren gekomen. Jobs nam het prototype in de hand, keek er aandachtig naar en gooide hem in het aquarium dat in buurt stond. "Er komen waterbellen uit. Als dit gebeurt dan betekent dat er nog ruimte in zit. Maak hem nog kleiner" zei hij.

11. Valeri V. Poljakov is de huidige recordhouder van het aantal in de ruimte doorgebrachte dagen in een enkele reis: 437 dagen en 18 uur.

12. In IJsland zijn er geen McDonald's

foto: Pixabay.com

De eerste opende in 1993 maar door de economische crisis sluitten meerdere filialen. De laatste sloot zijn deuren in 2009.

Bron: https://icelandmonitor.mbl.is/news/eat_and_drink/2016/08/23/mcdonald_s_not_on_their_way_to_iceland/

13. Het eerste politiekorps van Australië bestond uit voormalig criminelen.

foto: Pixabay.com

Ten tijde van de koloniale expansie had het Verenigd Koninkrijk de gewoonte om een groot deel van zijn criminelen naar Australië te sturen. Uiteindelijk werd er een politiekorps gevormd dat bestond uit gevangenen die opvielen door hun goede gedrag.

Bron: http://www.nationalgeographic.com.au/history/australias-first-cops-were-all-criminals.aspx

14. 30 kilo afvallen en aankomen in een heel jaar.

Un post condiviso da Drew Manning (@fit2fat2fit) in data:

In 2011 besloot personal trainer Drew Manning om een experiment te doen waardoor hij kon begrijpen hoe mensen met overgewicht zich voelden en hen van daaruit zo goed mogelijk te helpen. Binnen 6 maanden, hij stopte toen met trainen en gezond eten, kwam hij zestig kilo aan. Om ze weer kwijt te raken had hij nog eens zes maanden nodig, maar hij zegt dat dit een experiment was waarmee hij in de schoenen kon gaan staan van zijn cliënten, dat hij kon beseffen hoe moeilijk het is en hoe emotioneel down je je kunt voelen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt