11 fabeltjes die we onszelf voorhouden als we een ex terugnemen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
11 fabeltjes die we onszelf voorhouden…
Dit zakje dat zich oplost in water binnen 5 minuten kan de uitvinding zijn die het lot kan veranderen van alle zeeën Een paar uitvindingen waar we al een tijdje op zaten te wachten

11 fabeltjes die we onszelf voorhouden als we een ex terugnemen

Door Skip Tromp de Haas
1.767
Advertisement

Twee mensen ontmoeten elkaar, worden verliefd, zijn lange tijd samen, iets gaat kapot en loopt de relatie ten einde. Na een tijdje laat een van de twee weer wat van zich horen, begint het voormalige setje weer berichtjes naar elkaar te sturen en gaan ze elkaar ook weer zien. Bij een of bij beiden, gaat het idee door het hoofd: waarom komen we weer niet bij elkaar?

Goed. We hebben 11 tegenargumenten voor jou voor de standaard verhaaltjes die we onszelf vertellen in deze situaties waar we niet bijster helder nadenken. Je mag doen en laten wat je wilt natuurlijk, maar ga niet roepen dat wij je niet hebben gewaarschuwd!

foto: gaumont
  1. "Hij/zij is helemaal veranderd" - De koning van alle leugens. De waarheid is echter dat mensen niet gemakkelijk veranderen, vooral als er nog maar korte tijd voorbij is gegaan. Waar mensen goed in zijn is een andere kant van zichzelf laten zien om dan vervolgens weer terug te keren naar hun oude gewoontes.
  2. "Dit keer zal het helemaal anders zijn!" - Dit vertellen we onszelf allemaal en lijkt het ook waar te zijn, maar is het dan erger. Een onderzoek heeft aangetoond dat stellen die weer bij elkaar komen meer geneigd zijn te letten op de gebreken van de ander en oude wrok te koesteren.
  3. "Al die anderen zijn allemaal mafkezen..." - Soms gaan we terug naar onze ex omdat hij/zij de enige is, omdat we teleurgesteld zijn door andere mensen die we hebben ontmoet. Vaak zijn wij het alleen zelf die bang zijn om uit onze comfortzone te stappen en anderen beter te leren kennen.
  4. "Hij/zij kent me als geen ander" - Ja dit is echt waar! En daarom zijn jullie ook uit elkaar gegaan! Dat jullie elkaar heel goed kennen staat buiten kijf. Maar hierdoor zou je ook zeker moeten zijn van je aanvankelijke besluit...

5. Hij/zij is niet perfect, maar hij/zij is wel van mij" - Een variant op bovenstaande zin. Maar wil je daadwerkelijk speculeren op je eigen leven? Het feit dat hij/zij "van jou" is betekent alleen maar dat jullie samen tijd hebben doorgebracht, niet dat het goed is om nog meer tijd met elkaar door te brengen.

6. Wanneer jullie weer in bed eindigen - Het komt veel voor en is niet speciaal. Volgens enkele statistieken zijn 43% van de mannen en 47% van de vrouwen meer dan eens met hun ex naar bed geweest. Het gebeurt, misschien na een drankje te veel. Laat de fout van een nacht niet een fout worden van nog meer lange maanden.

7. "Voor nu zijn we vrienden, en daarna..." - Dit houdt je elkaar voor wanneer jullie nog niet opnieuw in bed zijn beland, maar dat jullie dat wel gaan doen. In het algemeen komt er niets goeds van vriendschap met exen. Je moet dit met een korreltje zout nemen, maar er is volgens enkele onderzoeken een verband tussen psychopaten en mensen die vaker vrienden blijven met hun exen...

Advertisement

8. "Ik heb geen tijd om andere mensen te leren kennen..." - Luie donder! En we leven in een tijd met internet en dating apps! Het is nu makkelijker dan ooit om nieuwe mensen te leren kennen en leren we uit statistieken dat relaties die "online ontstaan" meer solide zijn dan wordt gezegd.

9. "Niemand is perfect!" - Nog zo'n rechtvaardiging die je dan voor jezelf herhaalt op zulke momenten. Niemand is perfect, klopt, maar dat is nooit het probleem geweest. Een verkeerd antwoord op een verkeerde vraag. Het probleem was dat jullie niet goed met elkaar overweg konden.

10. "Moet je eens kijken hoe hij/zij me opzoekt..." - Na het einde van een relatie heeft degene die weer terug wil komen aandacht voor je die er eerst niet was. Berichtjes op al je social media accounts, telefoontjes, verrassingen enzovoorts. Het is helaas veel waarschijnlijker een teken van een of andere ziekelijke aandoening en dwang tot controle, zoals in enkele studies wordt vermeld, dan dat het om echte liefde gaat.

11. "Misschien was het overdreven om uit elkaar te gaan" - Tsja, oké, misschien, maar wij weten het niet of dat zo is. Maar wel een advies: denk nog eens goed aan waarom jullie uit elkaar zijn gegaan, ga terug naar de discussies, de ruzies, de minder fijne momenten en de redenen die hierachter zaten. Praat jezelf niet nog iets aan. En beslis dan pas.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt