6 dingen die we kinderen te eten geven die echter schadelijk blijken te zijn voor hun gezondheid - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
6 dingen die we kinderen te eten geven…
Deze kunstenaar hergebruikt oude borstels en maakt er wondermooie natuurtaferelen mee Is het echt altijd nodig om je verstandskiezen te laten trekken?

6 dingen die we kinderen te eten geven die echter schadelijk blijken te zijn voor hun gezondheid

1.154
Advertisement

In veel gezinnen gaan kinderen van jongs af aan dingen eten waar veel geraffineerde suikers in zitten, met als resultaat dat ze een echte verslaving ontwikkelen voor de smaak en dat eenvoudigere producten dan worden afgewezen omdat ze dit niet lekker vinden.

Zeker, een speciaal tussendoortje kan prima, maar wanneer sommige dingen dagelijks gegeten worden, dan pak je verkeerde gewoontes op en heb je dit misschien niet eens door! Hier volgen een aantal dingen die je beter kunt vervangen met minder zoete, maar gezondere opties!

1. Fruitsap en vers geperst sap

foto: Pixabay.com

Ook de sapjes die je thuis perst moeten spaarzaam gedronken worden en de producten die ze fabrieksmatig bereiden al helemaal! Deze tussendoortjes komen het meest voor, vooral omdat je ze overal makkelijk mee naartoe kunt nemen, maar wat we niet beseffen is dat er in een pakje net zoveel als 5 tot 6 theelepels suiker kunnen zitten... Kies liever voor een vers geperst sapje, ook al kunnen we die alleen thuis opdrinken. 

2. Cornflakes en soortgelijke producten

foto: Pixabay.com

In de reclames zeggen ze steeds maar dat er veel vitamines in zitten en mineralen die gezond zijn voor je, maar eigenlijk zit er veel suiker in. Om die reden is het niet het meest ideale ontbijtproduct. Kinderen eten het graag, maar de energie die ze eruit halen kan alweer op zijn voordat het 10-uurtje is aangebroken. Kies liever iets waar genoeg vezels in zitten (zoals pap) en voeg vitaminen toe (fruit) en proteïne (natuurlijke pindakaas).

Advertisement

3. Yoghurt

foto: Pixabay.com

Het hele aanbod aan yoghurt gemaakt voor kinderen is groot, maar eigenlijk is deze yoghurt vaak ook gewoon een concentraat van suikers; natuurlijke, ongezoete, niet-gekleurde yoghurt zou je moeten eten en die je in het koelvak kunt vinden. Om de yoghurt lekkerder (eetbaarder) te maken voor kinderen kan je altijd vers fruit toevoegen!

4. Honing

Kinderen onder de twee jaar zouden het niet mogen eten omdat hier voortplantingscellen van botuline in kunnen zitten, een gevaarlijke bacterië die de conserven in huis kan aantasten en heel gevaarlijk kan blijken te zijn.

5. Milkshakes en dergelijke

foto: Pixabay.com

Melk, ijs, fruit, room en topping... een milkshake is vast hartstikke lekker, maar staan we zelden stil bij de gedachte hoe hij wordt gemaakt. Er zit net zoveel suiker in als in bijvoorbeeld cola en is het daarom geen geschikt tussendoortje.

Advertisement

6. Welk fruit kun je beter kiezen?

foto: Pixabay.it

Vers fruit is altijd een prima tussendoortje, op voorwaarde dat je natuurlijk niet datgene kiest waar het meeste suiker in zit!
Nog een aspect om te overwegen is het gevaar van het fruit zelf. Druivenpitten zijn rond en glad en kunnen makkelijk de luchtwegen blokkeren. Overigens kunnen ze mogelijk ook slecht te verteren zijn door kinderen onder de twee jaar; kies liever voor iets als bananen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt