Waarom dragen miljonairs elke dag hetzelfde?

door Skip

11 Augustus 2018

Waarom dragen miljonairs elke dag hetzelfde?
Advertisement

Hoeveel tijd ben je dagelijks kwijt aan het kiezen wat je overdag aantrekt? Veel mensen verliezen 's morgens voordat ze naar hun werk gaan kostbare minuten als ze aan het proberen zijn om elk ding zo goed mogelijk met elkaar te combineren. Er zouden mensen kunnen zijn die denken dat ook miljonairs die waarschijnlijk duizenden euro's uitgeven om hun joekelse kledingkasten te vullen, er net zo lang over doen als wij, misschien zelfs langer. Maar is dat echt wel zo?

Is het je ooit opgevallen hoe enkele succesvolle mensen in de moderne geschiedenis zich kleden?

Advertisement
Marck Zuckerberg/Facebook

Marck Zuckerberg/Facebook

Veel mensen komen tot een overtuiging die uitgaat van het niet teveel tijd verspillen aan onbelangrijke zaken in het dagelijks leven zodat er minder keuzestress is en ze zich in plaats daarvan op het grotere plaatje concentreren.

Deze filosofie wordt met name gewaardeerd door succesvolle mensen die elke dag belangrijke beslissingen moeten nemen. Is het je opgevallen hoe Mark Zuckerberg - baas van Facebook - zich kleedt als hij voor publiek staat? Echt een minimale look, die bestaat uit jeans, shirt en hooguit een sweater.

Credit: Marck Zuckerberg/Facebook

Advertisement
Pixabay.com

Pixabay.com

We maken een sprong in de tijd en we stellen ons voor hoe Albert Einstein op alle foto's gekleed was. De briljante fysicus maakte zich nooit druk over wat hij elke dag zou aantrekken, de kleurkeuze was beperkt tot verschillende grijstinten, met hooguit een paar dezelfde broeken die heel erg hetzelfde waren, altijd zonder sokken.

Deze wens om niet te willen denken aan wat je moet aantrekken, vermindert het aantal keuzes die je gedurende de dag maken moet. Dit is gebaseerd op het idee van beslissingsmoeheid, een psychologische staat van zijn die maakt dat je minder productief bent. Simpel gezegd, denken aan wat je moet dragen, eten is allemaal verspilling van belangrijke energie, waardoor je minder efficiënt bent op je werk.

Ben Stanfield/Wikimedia

Ben Stanfield/Wikimedia

Nog een ander geniaal figuur die zijn stempel heeft gedrukt op de recente geschiedenis was Steve Jobs, vader van de moderne Apple-computers en die zich deze filosofie aanmeette: hij droeg elke dag jeans, gymschoenen en een zwarte coltrui.

Nog een bekend persoonlijk die deze levensstijl heeft is voormalig president Obama die bij zijn tochtjes of speeches altijd een blauw of grijs pak aanhad. Tijdens een interview zei de Amerikaanse politicus dat hij geen onbelangrijke beslissingen wilde nemen waardoor als gevolg zijn garderobe kleiner werd om het aantal beslissingen te verminderen.

Door het dagelijks leven makkelijker te maken zouden we hier onverwachte voordelen mee kunnen doen. Het leven is al moeilijk zat, door tijd te verspillen aan zaken die minder belangrijk zijn kunnen we ons minder inzetten voor de rest. Er schuilt dus een interessante oplossing achter de casual manier van kleden van vele beroemde mensen.

Credit: Danny Novo/Flickr

Advertisement