In 1921 schreef deze man dagboeken waarin hij vertelde dat hij leefde in 3906, waarin hij details over onze eeuw vertelde

Janine image
door Janine

19 Oktober 2020

In 1921 schreef deze man dagboeken waarin hij vertelde dat hij leefde in 3906, waarin hij details over onze eeuw vertelde
Advertisement

Volgens de wetenschap laten wiskundige en fysische modellen, alleen al in de empirische theorie, enkele reizen in de tijd toe: hoewel het niet mogelijk is om terug te gaan naar het verleden, zelfs niet voor een paar seconden, is het mogelijk om zodanige snelheden te naderen dat ruimte-tijd vervormt en in de nabije toekomst "springt". Nee, we hebben het niet over bizarre theorieën over tijdmachines uit sciencefictionromans of films, maar over de wetenschappelijke basis waarop de relativiteitstheorie van Albert Einstein zich ontwikkelde.

Advertisement
Progetto Adelfi/YouTube

Progetto Adelfi/YouTube

Als de wiskundige theorie de mogelijkheid toelaat om naar de toekomst te reizen, was er een persoon die op zijn sterfbed in zijn dagboek onthulde dat hij leefde in het jaar 3906. Deze man heette Paul Amadeus Dienach. Hij werd in 1884 in Zürich geboren en maakte carrière als leraar Duits en Frans; een van de meest verontrustende gebeurtenissen in zijn leven is wanneer hij een mysterieuze ziekte oploopt die pas in 1924 zal verdwijnen: lethargische encefalitis. Deze ziekte, die nu al bijna een eeuw klinisch dood is, wordt gekenmerkt door een lethargische of comateuze toestand die uren, dagen, weken, maanden of zelfs jaren kan duren.

Paul werd voor het eerst getroffen door lethargische encefalitis in 1917, een tweede keer (veel ernstiger) in 1921, waar hij een jaar in comateuze toestand bleef; wanneer hij wakker wordt in een ziekenhuis in Zürich, wordt bij hem tuberculose vastgesteld, daarom verhuist hij naar het gezondere Athene, waar hij Duits en Frans onderwijst en Georgios Papachatzis ontmoet, een leerling aan wie hij de vertaling van zijn dagboeken op het punt van overlijden zal toevertrouwen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De Griekse leerling ontving de 800 bladzijden van de dagboeken in 1924 (het jaar van Dienachs dood) die hij pas 50 jaar later zal publiceren; de inhoud van deze pagina's leek tegelijkertijd ongelooflijk en absurd: Paul vertelde over een avontuurlijk jaar dat hij in 3906 beleefde, net toen hij in een bed in het ziekenhuis in Zürich lag en leed aan lethargische encefalitis. Het gevolg van de waanvoorstellingen van een bijzonder verzwakt lichaam of tijdreizen?

Paul vertelt in zijn dagboeken dat hij in het jaar 3905 wakker werd met de naam Andreas, verzorgd door enkele verpleegsters die een onbekende Noordse taal spraken en waar de wereld voor altijd was veranderd. Dit zijn zijn woorden in het gepubliceerde boek "Chronicles from the Future": "

De twintigste en eenentwintigste eeuw worden ontsierd door wereldoorlogen, de onderdrukking van de mens over de mens en het gebrek aan respect voor de natuur. Waarden veranderen en buitensporig consumentisme vernietigt de planeet en het geweten van de mens. Dit zijn jaren waarin de economische en politieke macht in handen is van een nieuwe wereldorde. Geweld en armoede zijn wijdverbreid, vooral in Afrika en Azië. De planeet is overbevolkt en Mars wordt de bestemming van een aardse kolonie, wat niet lang duurt, want na ongeveer zestig jaar zal een catastrofale gebeurtenis alle 20 miljoen mensen die daar wonen, wegvagen.

In het jaar 2309 zal het Oude Continent bijna volledig worden vernietigd door een nucleaire oorlog. De overlevende bevolking op de planeet begint te migreren en mensen uit het noorden komen aan in Zuid-Europa. Mensen zijn bijna verstoken van enige vorm van spiritueel leven.

Het tijdperk van de helden volgt dat voor ons nageslacht het Oude Tijdperk of Eldere is, waarin aan het einde van de 24e eeuw een wereldregering ontstaat, die legaliteit en orde brengt: de planeet is niet langer verdeeld in naties, en iedereen voelt zich als een burger van de Aarde. De renaissance begint in 2894, op een plaats tussen Griekenland en Macedonië die de Rozenvallei wordt genoemd, waar de “Beweging van de dertiende eeuw” zal ontstaan, waaruit een nieuwe spiritualiteit en ook een nieuwe mens vanuit fysiek oogpunt het resultaat is van een manier van leven die anders, vrijer en vreugdevoller is.

Eindelijk komt het tijdperk van de reden dat voor ons nageslacht het Nieuwe Tijdperk of Nojere is, waar een man genaamd Alex Volky opvalt, die in 3382 de mensen bevrijdt van pijn en hen leert een nieuwe spiritualiteit en immense vreugde te vinden dankzij meditatie, die sterk genoeg is om dodelijk te zijn als je er niet klaar voor bent om het te ontvangen.

In 3842 bloeien de eerste blauwe rozen van een wijze tuinman, na vijftig jaar proberen, in de Vallei van de Rozen."

Een utopische toekomst, die beschreven door Dienach, die er ook in voorziet dat je maar twee jaar van je leven werkt, van 19 tot 21 jaar, dan is iedereen vrij om te doen wat ze willen, het concept van privébezit bestaat niet meer, het huwelijk gaat ten koste van vrije liefde, zo niet voor de voortplanting: dat moet door de staat worden geautoriseerd om overbevolking van de planeet te voorkomen.

Het gevolg van de verzwakte geest van deze Zwitserse man of een getrouw beeld van wat ons in de toekomst echt te wachten staat?

Advertisement