10 "onverwachte gebeurtenissen" op de set die de meest memorabele scènes uit de geschiedenis van de bioscoop tot leven bracht

Janine image
door Janine

08 April 2019

10 "onverwachte gebeurtenissen" op de set die de meest memorabele scènes uit de geschiedenis van de bioscoop tot leven bracht
Advertisement

Ook de beste kan fouten maken. Het kan gebeuren in het dagelijks leven, met familie, met vrienden of op het werk. Als in het laatste geval het risico op ontslag verzekerd lijkt, ging het deze beroemde acteurs en regisseurs veel beter af. Noem het blunders op de set, of onvoorspelbare fouten die toevallig zijn gebeurd, maar het waren deze buitengewone gebeurtenissen die enkele van de mooiste, grappige en opwindende scènes creëerden in de films die we hebben leren waarderen. Hier zijn er een paar!

Advertisement

Titanic

Titanic

20th Century Fox

Een van de meest iconische scènes uit de film met Leonardo DiCaprio en Kate Winslet is volledig geïmproviseerd. Herinner je je nog wanneer de hoofdpersoon naar de oceaan schreeuwt "Ik ben de koning van de wereld"? Die zin werd op het laatste moment ingevoegd door regisseur James Cameron, niet tevreden over de uitvoering van sommige eerdere zinnen in de scène in kwestie. DiCaprio's reactie op de uitroep in de film is een cult geworden!

Advertisement

The Silence of the Lambs

The Silence of the Lambs

Orion Pictures

Onder de meest onvergetelijke slechten van de bioscoop aller tijden heeft Hannibal Lecter met Anthony Hopkins zijn sporen achtergelaten. Een van de indrukwekkendste scènes is die waarin hij, achter het glas van zijn cel, zijn misdaden vertelt aan de politievrouw gespeeld door Jodie Foster en begint te sissen; het gebaar, wat niet in het script stond, maakte zo'n indruk op de actrice dat haar reactie op de scène echt was!

Mrs Doubtfire

Mrs Doubtfire

20th Century Fox

Het komische genie Robin Williams heeft zich ook bewezen op de set van zijn mooiste films, waaronder de tijdloze komedie Mrs Doubtfire uit 1993. Het is onmogelijk om het moment te vergeten waarop de protagonist, in de rol van de nanny, zijn gezicht in de slagroom van de taart doopt; de waarheid is echter dat vanwege de enorme hitte op de set van de scène, de crème van het gezicht af begon te lopen met komische effecten die een van de beste komische improvisaties waardig is! Dit alles bleef intact in de voltooide film.

Rocky

Rocky

MGM

In de scène waar Sylvester Stallone's Rocky Balboa door de straten van Philadelphia rent als training voor de laatste bokswedstrijd, waren veel van de figuranten helemaal geen figuranten, maar gewone mensen die absoluut geen idee hadden dat ze een film aan het opnemen waren. Onnodig te zeggen dat de sinaasappel die naar Stallone werd gegooid helemaal niet geprogrammeerd was!

Shining

Shining

Warner Bros.

Misschien weet niet iedereen dat de beroemde zin die Jack Nicholson in de horrorfilm "Big Bad Wolves" van Stanley Kubrick uitspreekt, een fantasierijke en treffende Italiaanse bewerking is van de uitroep "Here's Johnny!", wat de hoofdpersoon roept door een bekende slogan van een Amerikaanse televisie-uitzending na te bootsen, maar die geen verband hield met de Italiaanse traditie. En Nicholson's improvisatie is in elk geval een legende geworden!

Advertisement

Goodfellas

Goodfellas

Warner Bros.

In de beroemde scène van het restaurant van de film van Martin Scorsese was de hele dialoog tussen Joe Pesci en de protagonist bijna volledig geïmproviseerd. Niet alleen dat, maar de dialoog ontstond uit de herinneringen van de jonge Pesci toen hij als ober werkte in een restaurant in New York: de jongen had echt tegen een plaatselijke gangster gezegd dat zijn grap... "grappig" was!

The Godfather

The Godfather

Paramount Pictures

De beroemdste proloog in de geschiedenis van de film is ook de meest geïmproviseerde. Wanneer Don Vito Corleone wordt geïntroduceerd in de beroemde film van Francis Ford Coppola, is er een kat die volkomen onverwacht op zijn schoot gaat zitten: de kat liep rond op de set en dus besloot acteur Marlon Brando hem ter plaatse te houden, bijdragend aan een van de meest iconische effecten in de bioscoop!

Advertisement

The Dark Knight

The Dark Knight

Warner Bros.

Velen hebbn in het verleden al de rol van de Joker gespeeld, maar het portret van Heath Ledger overtrof alle verwachtingen en werd een van de meest geliefde fictieve personages. De acteur was zo empathisch in de rol dat hij, tijdens de scène van de ondervraging van commissaris Gordon, spontaan besloot om te applaudisseren. Onnodig te zeggen dat het geïmproviseerde gebaar in de beroemde film bleef!

Django Unchained

Django Unchained

Sony Pictures

Leonardo DiCaprio is al op deze lijst verschenen, maar deze keer overtrof hij zichzelf in de film van Quentin Tarantino. In een van de meest geagiteerde scènes in de film deed de hand van de acteur echt pijn, maar als goede professional bleef hij doorgaan alsof er niets was gebeurd en de scène werd gelukkig in de voltooide film bewaard!

Advertisement

Star Wars: The Empire Strikes Back

Star Wars: The Empire Strikes Back

Lucasfilm

Een van de beroemdste gezichten van de moderne cinema is die van de evergreen Harrison Ford, die zijn eerste wereldfaam creëerde met de science fiction-serie Star Wars. Zijn Han Solo-personage uit de serie heeft veel van de beste grappen, maar de meest bekende is dat droge "I know", dwingend, ironisch als reactie op "I love you" van prinses Leia. Dit is typisch Ford en deze scène was niet aanwezig in het originele script. Ook deze werd bewaard in de film die zo geliefd was bij de regisseur.

De geschiedenis van de film zit vol met fouten, blunders, onverwachte dingen op de set die hun vakmanschap hebben gemarkeerd, waardoor deze titels absoluut onmisbaar zijn. Wat zijn jouw favoriete scènes?

Advertisement