8 Dingen die maken dat je zin krijgt om Duitsland te willen bezoeken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 Dingen die maken dat je zin krijgt…
17 uitzonderlijke dingen die Japan gewoon helemaal anders maken dan de rest van de wereld Een moeder deelt een eenvoudige methode om kinderen te leren om gesprekken niet te onderbreken

8 Dingen die maken dat je zin krijgt om Duitsland te willen bezoeken

Door Skip Tromp de Haas
3.002
Advertisement

Duitsland staat misschien niet op het lijstje van landen die rijk zijn aan natuurlijke bezienswaardigheden of plaatsen waar je minstens een keer in je leven geweest moet zijn, maar er toch dingen zijn waardoor mensen verbaasd "Wow!" roepen als ze het land bezoeken. In het dagelijkse leven zijn er in steden voorzieningen voor burgers en andere kleine dingen die je nergens anders vindt.

Voor dit artikel hebben we een aantal bijzondere feitjes verzameld over Duitsland die je misschien niet kent en die misschien ervoor zorgen dat je je koffers pakt en deze Europese reisbestemming bezoekt!

Supermarkten

In Duitsland doen ze aan statiegeld: je krijgt het geld terug van de fles als je deze terugbrengt naar de plaats van aankoop nadat je deze gebruikt hebt. Op de prijskaartjes van de flessen met drinken die je koopt staat de prijs van de fles zelf apart aangegeven zodat je weet hoeveel je terugkrijgt als hem terugbrengt.

De kosten van de fles vind je terug op het bonnetje, zo is het makkelijker om te weten hoeveel statiegeld je in totaal terugkrijgt.

Advertisement

In Duitsland sluiten winkels heel vroeg vergeleken met veel andere Europese landen. Over het algemeen sluiten supermarkten om 20.00, kleinere ook wel om 19.00. Op zondag zijn de meeste winkels dicht en ook op zaterdag worden er minder uren gedraaid.

Duitse humor

Ze zeggen wel dat je een Duitser moeilijk aan het lachen kunt krijgen; humor is niet bepaald hun sterkste kant en gaan en worden veel grappige buitenlandse gezegdes niet begrepen.

Hun gevoel voor humor is heel verfijnd en schuurt soms tegen zwarte humor aan. Zo nodigt een reclame van een begrafenisonderneming uit om de reclame van dichterbij te komen bekijken: in de buurt van een treinspoor.

Een mok met grappige feitjes over Duitsland: "Geen lol in Duitsland. En nu weer aan het werk!"

Advertisement

Sauna

In Duitsland zijn de sauna's gemengd en draag je doorgaans binnen geen zwemkleding om hygiënische redenen, Je krijgt handdoeken om je te bedekken en om op de bankjes mee te zitten. Ook omkleedhokjes kunnen voor zowel mannen als vrouwen zijn.

Het Oktoberfest is zeker het belangrijkste feest met bier als thema - en meer -, maar niet iedereen weet dat, anders dan de naam doet vermoeden, dat het feest eigenlijk in september wordt gehouden en vallen de laatste dagen pas in oktober.

Advertisement

Toilettten

Duitse kroegen doen vaak een wedstrijdje om wie er met de meest creatieve toiletbordjes komt. In Duitsland zou je dus niet de standaardsymbolen tegen kunnen komen voor de vrouwen- of mannentoiletten, afbeeldingen die hinten op waar je heen moet. Opletten dus!

In de meeste toiletten vindt je commodes voor gratis gebruik inclusief gratis luiers in noodgevallen.

Advertisement

Tijdens concerten en festivals worden deze toiletten neergezet, volledig gratis zodat je geld kunt besparen op privétoiletten - in Duitsland moet je vrijwel altijd betalen om gebruik te mogen maken van een toilet. Jammer dat alleen mannen ze kunnen gebruiken.

Een voorbeeld van toiletten voor mannen en vrouwen (met veel bla's erop) is een voorbeeld van hoe toiletten altijd netjes verzorgd worden, schoon worden gehouden en in lijn zijn met de rest van het etablissement.

Honden

Veel Duitsers hebben een hond. Mensen nemen hen overal mee naartoe: boodschappen doen, wandelen of als ze iets gaan drinken met vrienden. Op straat zijn veel hondenpoepbakken met een pedaal zodat je je handen niet hoeft te gebruiken.

Parkeerplaatsen

Op parkeerplaatsen zijn er speciale plekken voor vrouwen op de prettigste plekken. Dit is een van de manieren waarop Duitsers vrouwengeweld aanpakken, dat veel voorkomt in ondergrondse parkeergarages.

foto: maxpixel.net

Bijna 96% van de Duitsers heeft een fiets die regelmatig wordt gebruikt. Net als in Nederland zijn de fietsers zeer gehard, dus kijk uit dat je ze niet dwarsboomt als voetganger of als automobilist en dat je niet op fietspaden gaat staan. Je kan namelijk veel beledigingen naar je kop geslingerd krijgen en ook flinke boetes.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt