De eerste epische tourbus van Aerosmith is teruggevonden in een bos, 40 jaar na zijn laatste rit - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De eerste epische tourbus van Aerosmith…
14 verrassende feiten waardoor je je kennis van een aantal historische momenten moet bijstellen Het is de eerste keer ooit dat dat de oudste gletsjer van de Noordpool is afgebroken

De eerste epische tourbus van Aerosmith is teruggevonden in een bos, 40 jaar na zijn laatste rit

3.349
Advertisement

Deze band symboliseert een mijlpaal in de rockgeschiedenis van de jaren 70 en 80, het heeft bijgedragen aan de doorontwikkeling van genres als hard rock, heavy metal, en het is een icoon geworden van de internationale pop/rockcultuur. En, nadat ze 150 miljoen platen hebben verkocht in heel de wereld, heeft het blad Rolling Stone de band op de 59ste plaats gezet in de lijst van de beste artiesten aller tijden.

En toch voor dat ze faam maakten als op een na beste Amerikaanse band, was Aerosmith gewoon een groep jongens die platzak waren en die hun muziek meenamen in een oud busje. Toen deze werd gevonden, kwamen er oude herinneringen naar boven van de band en heeft het busje nu een ontzettend hoge waarde!

Het busje is een kleine International Harvester Metro uit 1964, dat werd gevonden, verlaten in een bos in Chesterfield, Massachussetts. Een oud stuk schroot, roestig met een missend portier, lege banden en een ingevallen dak. En dan is daar toch op een zijdeur, dat ene niet-uitgewiste symbool van het busje z'n verhaal dat niemand zal vergeten: een striptekening van een man in een gestreepte trui en een spijkerbroek met het Aerosmith-logo.

Het oude wrak is het eerste voertuig dat door de grote Amerikaanse rockband is gebruikt, toen de mannen nog niet beroemd waren, met andere woorden in 1973, het jaar dat Aerosmith uitkwam.

foto: youtube

De presentatoren van het tv-programma "American Pickers" (van History Channel) hebben de bus gevonden. Zij hebben de gewoonte om van oude relikwieën schatten te maken, maar zoiets als dit verwachtten zij niet. Dus hebben ze voormalig gitarist Ray Tabano erbij gehaald om te checken of het klopt. Hij was een van de oorspronkelijke leden van Aerosmith.

Toen Tabano de bus zag, kon hij de emoties die omhoog kwamen bij zijn herinneringen niet bedwingen. "Ik vind het eng om te zeggen hoe oud hij is, maar er is veertig jaar voorbij gegaan vanaf het moment dat we in dit ding reden. Het was net een rijdend hotel... dit is echt zeker het busje. Je hebt hem gevonden"

Advertisement
foto: youtube

Tabano haalt het nederige begin van de band aan: In 1970 ontmoette Steven Tyler Joen Perry toen hij werkte in een ijssalon in Sunapee in New Hampshire. Tyler, eigenlijk een drummer en Perry een gitarist, besloten een trio te vormen met bassist Tom Hamilton met wie Perry al aan het spelen was. Toen kwam Tabano erbij als twee gitarist.

De nieuwbakken band zou met de bus zijn eerste tour maken in New Hampshire, waarmee ze $ 125 per avond verdienden. Maar als je de kosten voor benzine, eten en tolwegen eraf trok, hield ieder ongeveer 3 dollar over.

Daarna, toen de single "Dream on" uitkwam in 1973 en zij doorbraken in de internationale muziekscene, werd het busje achtergelaten, dat waarschijnlijk toen al er behoorlijk slecht aan toe was.

En vandaag, dankzij het wereldwijde succes van de band lijkt het kleine busje een nieuw leven te hebben gekregen, of is hij tenminste in waarde toegenomen. Wolfe en Fritz hebben de verlaten bus van de grondeigenaar gekocht voor maar liefst $25.000!

Want in dit geval weten ze dat hun "rommel" kan worden verkocht op de veiling tegen torenhoge prijzen...

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt