Als een ex van je voorstelt om vrienden met je te worden dan is het volgens de wetenschap een psychopaat - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als een ex van je voorstelt om vrienden…
6 beroemde schilderijen met details erin verstopt die je niet zou verwachten 10 ongelofelijke feiten, gewoontes in China die je waarschijnlijk nog niet kende

Als een ex van je voorstelt om vrienden met je te worden dan is het volgens de wetenschap een psychopaat

1.733
Advertisement

Een relatie verbreken en proberen een nieuwe relatie met iemand aan te gaan is een van de moeilijkste momenten in het leven. Juist het breken met het verleden, iemand uit je dagelijks leven buiten sluiten die tot enkele momenten eerder veel betekende, is een van de pijnlijkste dingen waar we liever nooit meer meer zouden hoeven moeten dealen. Er zijn van die zinnetjes die je op deze momenten gebruikt om de situatie minder pijnlijk en ongemakkelijk te maken, zinnen die je op een of andere manier als pijnverzachter gebruikt. Er is echter een zin die een alarm bij je zou moeten laten afgaan, en waarbij je heel goed op je hoede moet zijn!

foto: pxhere

"We kunnen vrienden blijven." Dit is een van die klassieke zinnen die je altijd hoort als een relatie over is. Ook al is deze intentie moeilijk uitvoerbaar, blijft dit toch een van de meest gehoorde zinnen als je de relatie beëindigt. Maar wat zit er achter deze 4 woorden en vooral, wat verbergt degene die ze uitstpreekt?

Psychologen hebben zichzelf deze vraag gesteld en die hebben geprobeerd te onderzoeken waarom iemand contact zou willen houden en om willen blijven gaan met zijn/haar ex. Volgens enkele onderzoeken die zijn gedaan door deskundigen Justin K.Mogilski en Lisa L.M.Welling zou er iemand achter zitten die gebreken heeft in zijn persoonlijkheid zoals psychopathie en narcisme. Dus als je ex (man, vrouw, etc.) je dit vraagt, dan lijkt dit misschien op een poging om de situatie minder pijnlijk te maken, maar zou dit eigenlijk helemaal niet het geval kunnen zijn.

Volgens hetzelfde onderzoek zou het helemaal geen zorgen zijn of liefde die je dan nog ervaart bij je ex; de reden waarom je probeert verder te gaan als vrienden. Het zou veel eerder de intentie zijn om te manipuleren en nog te profiteren van degene met wie je bent samen geweest. Het is overigens geen geheim dat narcistische mensen niet graag verliezen en dat ze een relatiebreuk zien als dat ze verslagen zijn, als een persoonlijk falen.

Het is net zo moeilijk voor deze mensen om hun ex samen te zien met een ander of dit zich zelfs alleen al in te beelden. Juist door middel van vriendschap en de ogenschijnlijke vriendelijkheid die tentoon wordt gespreid in deze nieuwe betrekking, proberen deze mensen hun voormalige partner te manipuleren en in de meeste gevallen diegene het moeilijker maken om een nieuwe relatie te beginnen.

Let dus goed op en wantrouw alle mensen die klassieke en achteloze zin "we zouden nog vrienden kunnen zijn" erin gooien. Dit is geen vriendschap, behalve in enkele specifieke gevallen kan er echt zo'n soort band ontstaan. Dit onderzoek moet natuurlijk niet als dé waarheid worden beschouwd, er zijn van die uitzonderingen die de regel bevestigen en is elke situatie een verhaal dat op zich moet worden bekeken. Ook is het zeker dat als je merkt dat deze persoon met wie je deze nieuwe "vreemde" band bent aangegaan, een dubbele agenda heeft, dat je dan zo snel mogelijk afstand moet nemen, zonder maar ook te twijfelen!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt