10 ongelofelijke feiten, gewoontes in China die je waarschijnlijk nog niet kende - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 ongelofelijke feiten, gewoontes in…
Als een ex van je voorstelt om vrienden met je te worden dan is het volgens de wetenschap een psychopaat Volgens kinderartsen zijn er slechts 8 dingen die woede veroorzaken bij kinderen. Wat zijn die dan en hoe voorkom je ze?

10 ongelofelijke feiten, gewoontes in China die je waarschijnlijk nog niet kende

4.359
Advertisement

China is een van die landen die vanwege zijn traditie en zijn cultuur de fantasie prikkelt omdat deze in zekere zin ons nog niet bekend is. Er zijn veel feiten, gewoontes en bijzondere weetjes die we niet kennen en waar we maar beter wel van af zouden kunnen weten voordat we afreizen naar dit schitterende land. Als je dus dacht alles te weten over China omdat je een fervent bezoeker bent van Chinese restaurants in de buurt, dan zal je nu erachter komen dat je nog veel te leren hebt! Hier ziijn dus 10 bijzondere gewoontes en feiten die betrekking hebben op China.

  1. China is beroemd om zijn keuken, die in een meer "Westerse" gedaante in ons land is opgedoken. Enkele traditionele recepten kunnen wij misschien echt vreemd vinden. Neem als voorbeeld Tong Zi Dan, een hele dure delicatesse die bestaat uit eieren gekookt in urine van kinderen van 10 jaar.
  2. In dit land kan je de verkeersregels vergeten. Regelmatig wordt er elke regel geschonden en worden voetgangers niet als onderdeel van de weg gezien Ondanks deze nalatigheid zijn er heel weinig ongelukken. Want het lukt Chinezen altijd op tijd te remmen.
  3. Het is beter om een Chinees niet aan te raken. Zij vinden dit op geen enkele manier prettig om in fysiek contact te komen met andere mensen. Ook het elkaar handen geven is niet gebruikelijk, buiten de mensen die het gewend zijn met westerse culturen om te gaan in hun werk.

4. China is een zeer dichtbevolkt land, vooral merk je dat in de grote steden. Vaak kan het gebeuren dat je geduwt wordt in het OV zonder dat je enig pardon te horen krijgt. Dit lijkt misschien onaardig, maar eigenlijk komt het tegen elkaar aanleunen in hele volle plaatsen zo vaak voor dat om die reden geen excuss wordt gemaakt. Om te geloven wat we net zeiden, moet je kijken hoeveel mensen er afkomen op een tolatingstoets voor een kunstacademie.

5. Als iemand jou zijn vsititekaartje geeft dan moet je hier uiterst voorzichtig mee omgaan omdat deze kaartjes symbool staan voor het persoon zelf en moet je er daarom respectvol mee omgaan.

6. Als je bent uitgenodigd door een local om te komen dineren, lunchen of een interessante plek te bezoeken, betaal hem dan niet! Het is ook onbeleefd aan te dringen om je eigen deel te willen betalen; je zou er beter aan doen om te bedanken en je dankbaar te tonen voor hun gastvrijheid en gulheid.

Advertisement

7. Vrouwen vertegenwoordigen 5% van de Chinese strijdkrachten tegenwoordig. Ze krijgen onderwijs, carrièremogelijkheden en scholing. Bijna alle vrouwen vervullen een traditionele rol zoals verpleegster of ondersteunend personeel voor de strijdkrachten.

8. Let op wanneer je naar de wc gaat! Toiletpapier zit in veel gevallen naast de wasbak in plaats van de standaard plek naast het watercloset.

9. Je zal misschien wel hebben gezien dat de nagel van de pink bij sommige Chinese vrouwen langer is dan de rest. Waarom dat zo is dat weten we niet, maar voor hen is het heel duidelijk. Het symboliseert namelijk dat deze persoon geen fysiek werk verricht voor de kost, en dat ze haar hersens gebruikt om haar werk mee te doen.

10. Verwacht niet dat je vorken zult aantreffen in Chinese restaurants of café's. Er worden uitsluitend de traditionele stokjes gebruikt en dan ook nog volgens bepaalde criteria. Je mag ze bijvoorbeeld nooit laten zitten in een kom met rijst, je mag er niet mee wijzen naar iers, niet op de tafel leggen en er niet mee tegen je tanden tikken!

Wat we je hier hebben laten zien is slechts een klein deel van de typische gebruiken en usances in China. In de landelijke gebieden en dorpen worden er veel andere tradities in stand gehouden en in meer internationale steden als Hong Kong vallen deze regels minder op. 

We hebben veel andere feitjes niet behandeld en moeten die nog worden ontdekt en kan dat alleen door zelf te leven in dit uitzonderlijke land.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt