Er is een nieuw vaccin tegen kanker in het lab getest dat 100% effectief is: het heeft de ziekte genezen en de terugkeer ervan voorkomen in muizen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Er is een nieuw vaccin tegen kanker…
Wil je jouw kind leren hoe het moet reageren in gevaarlijke situaties, leg het dan deze 7 vragen voor Deze 29 foto's laten zien dat Japan een eeuw verder is dan de rest van de wereld

Er is een nieuw vaccin tegen kanker in het lab getest dat 100% effectief is: het heeft de ziekte genezen en de terugkeer ervan voorkomen in muizen

Door Skip Tromp de Haas
1.574
Advertisement

Goed nieuws van onderzoeksfront op het gebied van kanker. Een groep onderzoekers van het Scripps Research Institute heeft net aangetoond dat een tumorvaccin effect heeft, dat een terugkeer van kanker met 100% kans van slagen kan voorkomen. Op dit moment is dit ongelofelijke resultaat behaald in het laboratorium bij muizen.

Ondanks dat het onderzoek er ongelofelijk veelbelovend uitziet, is er verder onderzoek en verdere verdieping noodzakelijk aangezien het om muizen gaat.

foto: pixnio

In het onderzoek, dat in het PNAS is gepubliceerd met de titel "Adjuvant effect of the novel TLR1/TLR2 agonist Diprovocim synergizes with anti–PD-L1 to eliminate melanoma in mice", wordt de focus vooral gelegd op de werkzame stof Diprovocim, verantwoordelijk voor het uitzonderlijke resultaat. Door deze stof toe te voegen aan een experimenteel vaccin konden onderzoekers het immuunsysteem van muizen stimuleren om de kanker aan te pakken, en dan zodanig dat het kan worden genezen en terugkeer kan voorkomen.

De proefdieren die de antikankerbehandeling anti-PDL1 kregen werden onderverdeeld in drie groepen. Groep één kreeg een medicijn met Diprovocim, de tweede groep eentje met een andere hulpstof, en de derde groep geen toevoeging. Na al 54 dagen was het experiment 100% effectief bij de eerste groep, en daalde dit percentage met 25% in de tweede groep, en bij de derde geen effect.

Bovendien werden met het Diprovocim versterkte vaccin recidiven voorkomen, ondanks de pogingen die er werden gedaan om de terugkeer van kanker te stimuleren.

Er moeten echter nog meerdere tests worden afgewacht voordat het vaccin bij mensen kan worden getest. Toch zijn de resultaten een symbool van hoop voor de mensheid.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt