Hoe hoog is deze tafel? Zelfs de slimsten hadden moeite met dit probleem dat op een school in China werd voorgelegd - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Hoe hoog is deze tafel? Zelfs de slimsten…
19 ongebruikelijke en originele foto's speciaal voor mensen met een bijzonder oog voor detail Een fotograaf gaat de wereld over en zet kinderen op de foto met hun meest kostbare bezit

Hoe hoog is deze tafel? Zelfs de slimsten hadden moeite met dit probleem dat op een school in China werd voorgelegd

Door Skip Tromp de Haas
6.392
Advertisement

Internetgebruikers in heel de wereld zitten in hun hoofd met het oplossen van een probleem dat volgens enkele bronnen, aan leerlingen op een basisschool in China is voorgelegd. Desondanks de ogenschijnlijke eenvoud zijn de meeste mensen die een oplossing hebben proberen te vinden, daar niet in geslaagd.

In de test staat: "Achterhaal hoe hoog de tafel is. De afstand tussen de kop van de kat op tafel en de schildpad is 170 cm, terwijl de afstand tussen de kop van de schildpad op tafel en de kop van de kat op de grond 130 cm is."

Hoe hoog is de tafel?

Oplossing

foto: maxpixel.net

Nadat de quiz is verspreid hebben experts geprobeerd om een eenduidig antwoord te vinden op de test gezien de duizenden veronderstellingen waar mensen op internet via hun pogingen mee aan kwamen zetten!

Je kan er op de volgende twee manieren over nadenken: de visuele manier en de algebraïsche manier.

Algebraïsche methode:

Door te kijken naar het linkerplaatje is de volgende vergelijking op te maken: h. kat + h. tafel - h. schildpad = 170 (h. staat voor hoogte)

Op dezelfde manier uit het tweede plaatje: h. schildpad + h. tafel - h. kat = 130.

In algebra kan je twee vergelijkingen bij elkaar optellen. Aangezien h. kat en h. schildpad in de twee vergelijkingen twee tegenovergestelde tekens hebben, heffen ze elkaar op. De vergelijking die je dan krijgt is: 2(h. tafel) = 300, waaruit je dan komt tot h. tafel = 150.

Visuele methode:

De tweede manier om de vraag op te lossen is om visueel te redeneren: stel je voor dat je de twee plaatjes over elkaar heen legt en je dan de onderkant van de eerste tafel (die linker) gelijkzet met het tafelblad van de tweede (anders gezegd leg je het linkerplaatje op het rechterplaatje). Uit deze rangschikking kan je door te kijken zien dat de optelsom van 130 en 170 cm precies overeenkomt met de twee tafels die boven op elkaar staan, m.a.w. 300 cm. Nu kan je gemakkelijk te weten komen hoe hoog een enkele tafel is door het getal door tweeën te delen. 

Was dit probleem onmogelijk op te lossen?

Kijk de video voor een uitgebreidere uitleg!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt