Bekijk hier binnen enkele seconden hoe het Louvre Abu Dhabi is gebouwd. Hier is acht jaar over gedaan - Curioctopus.nl
x
Bekijk hier binnen enkele seconden hoe…
22 veerkrachtige bomen die zich niet lieten tegenhouden door het cement in een stad 15 simpele maar effectieve trucs om het wel lekker warm te maken in huis zonder dat je de verwarming te hoog zet

Bekijk hier binnen enkele seconden hoe het Louvre Abu Dhabi is gebouwd. Hier is acht jaar over gedaan

31 Oktober 2018 • Door Skip
2.495
Advertisement

In Abu Dhabi is een verre "verwant" verrezen van het Louvre, het beroemde museum in Parijs. Maar nu gaat het over het Louvre van de Verenigde Arabische Emiraten een hagelnieuw museum vol met de nieuwste innovaties en technologie. Het is niet toevallig dat het de naam heeft gekregen van een van 's werelds belangrijkste musea ter wereld. Het gebouw, en het project in zijn geheel waar het deel van uitmaakt, is het resultaat van een dertig jaar durend akkoord met Frankrijk.

Er is veel gesproken over het Louvre Abu Dhabi, vooral vanuit bouwkundig perspectief. Een timelapse-video laat het ongelofelijke bouwproces zien dat acht jaar heeft geduurd en waar de beste ontwerpers die er zijn aan mee hebben gewerkt.


Het Louvre Abu Dhabi is een gigantische koepel van 180 meter doorsnede met gaten erin.

Door het patroon dat in het metaal verwerkt zit ontstaat er het effect van een sterrenhemel, een terugkerend thema in de Arabische kunst. Er is heel precies nagedacht over de plaatsing van de stalen balk zodat het zonlicht nagenoeg de hele dag er doorheen kan filteren.

Het spel van licht dat op de vloer ontstaat is nooit hetzelfde, en dat is een van de dingen die dit museum zo bijzonder maken. Jean Nouvel is de bedenker van dit gebouw, de beroemde Franse architect.

Het duurde tien jaar om het project te voltooien, ruim vijf jaar langer dan was voorzien. Het verhaal gaat dat een emir op het idee zou zijn gekomen toen hij op bezoek was in het Louvre in Parijs, die in verwondering van het gebouw uitriep "Op een dag zullen wij ook zo'n museum hebben... Letterlijk zo gezegd zo gedaan dus!

Bekijk de Video:

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt