Gentherapie: dankzij deze nieuwe medische ontdekking krijgen 12 patiënten hun gezichtsvermogen terug - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Gentherapie: dankzij deze nieuwe medische…
15 soorten dieren die erg lief lijken... maar in werkelijkheid extreem gevaarlijk zijn De 22 meest vreemde anticonceptiemethoden die ooit in de loop van de geschiedenis zijn gebruikt

Gentherapie: dankzij deze nieuwe medische ontdekking krijgen 12 patiënten hun gezichtsvermogen terug

979
Advertisement

Onderzoekers van de Universiteit van Oxford hebben recent de verrassende resultaten gepubliceerd van een grote medische ontdekking die ze de afgelopen weken hebben gedaan, na zeven jaar onderzoek en experimenten. Hun werk onthult de effectiviteit van gentherapie tegen blindheid op een steekproef van 14 patiënten die getroffen zijn door choroideremia, een zeldzame genetische ziekte die progressief sommige cellagen van het netvlies treft, wat leidt tot totale blindheid.

Gentherapie bestaat in het algemeen uit het inbrengen van genetisch materiaal in cellen voor het behandelen van genetische ziekten. In het geval van deze experimenten werd een hoeveelheid toegediend om oogziekten te genezen, om precies te zijn het zicht. Aan elk van de 14 patiënten die deelnamen aan deze experimentele behandeling, werd het ontbrekende gen dat het begin van de ziekte veroorzaakte toegevoegd. Hiervan hebben er 12 zonder complicaties hun zicht terug en bleven gedurende 5 jaar stabiel, zonder enige bijwerkingen.

Het belangrijke werk van de onderzoekers van Oxford begon in 2011, heeft verrassende resultaten opgeleverd en heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt in wetenschappelijk onderzoek. Als de gentherapie wordt uitgebreid en toegepast op verschillende medische gebieden, zou het de oplossing kunnen zijn voor vele verschillende genetische ziektes die veel mensen in de wereld treffen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt