Deze dame heeft schitterende foto's van haar Maine Coon gedeeld, zo groot had je hem nog nooit gezien

door Skip

08 November 2018

Deze dame heeft schitterende foto's van haar Maine Coon gedeeld, zo groot had je hem nog nooit gezien
Advertisement

De eigenaresse van deze Maine Coone heeft een Instagramaccount aangemaakt waarop zij foto's deelt van haar enorme witte kat met bruine vlekken. Op de plaatjes is een kat te zien die veel groter is dan we doorgaans gewend zijn, maar gedraagt hij zich net zoals alle andere katten en zijn z'n gewoontes er ook naar. Hij slaapt graag op de bank, laat zich graag aanhalen, lekker buiten slapen en laat hij graag foto's van zichzelf maken. Maar we gaan nou even proberen of we iets over deze enorme kat kunnen vertellen!

Advertisement

De Maine Coon Lotus is een kat die oorspronkelijk uit Maine in Noord-Amerika komt en die wordt ingedeeld als een kat met grote schofthoogte. Het gewicht kan bij katers variëren tussen de 7 en 11 kilo en bij poezen tussen de 5 en 7 kilo. Door de dikke vacht kan het dier overleven in strenge klimaten en zijn de vachtharen langer rondom de nek, de buik en de achterpoten. Zo kan het zich beschermen tegen de sneeuw en tegen nattigheid. Ze hebben korter haar op hun rug en in hun nek waardoor ze niet verstrikt raken in ondergroei. De pluizige oren, de dikke staart en de ronde poten met plukjes vacht helpen de dieren in koude omgevingen.

Advertisement

Er zijn in de loop der eeuwen verschillende legendes over het dier ontstaan. Een van deze verhaalt dat de Maine Coon is ontstaan uit een lynx en een wasbeer, waar het tweede gedeelte van zijn naam in het Engels vandaan komt (wasbeer, Racoon).  Volgens een ander verhaal is deze kat er gekomen door de zes Angorakatten die koningin Antoinette heeft vrijgelaten tijdens de Franse revolutie.

De algemene opvatting is echter dat het hier gaat om een kruising tussen kortharige  en langharige Scandinavische katten die in Amerika kwamen toen de Vikingen aan land gingen.

Hoewel het misschien een kat lijkt die in het wild leeft, heeft het geen hekel aan het huiselijke leven en is het gewend aan alle "comfort" dat dit te bieden heeft. Er komen tegenwoordig steeds meer Maine Coons bij en zijn ze steeds vaker te zien bij kattenshows. Ontken het maar niet, jij wil er stiekem ook gewoon eentje!

Advertisement