11 lichaamstaalsignalen waar je uit kunt opmaken wat mensen echt denken

door Skip

19 November 2018

11 lichaamstaalsignalen waar je uit kunt opmaken wat mensen echt denken
Advertisement

Het is  niet makkelijk om te snappen wat mensen die we voor onze neus hebben precies willen bereiken. Vaak worden we gedwongen om op het geluk of het vertrouwen dat we voelen te baseren wanneer we een eerste indruk krijgen van een onbekend iemand. Veel mensen vertrouwen echter op de lichaamstaal die ze zien, een psychologische methode waarmee je de non-verbale signalen kan interpreteren die door mensen onbewust worden afgegeven. Ook al wordt deze disciple vaak onderschat hebben we hier toch 11 basissignalen en gebaren die mensen onbewust afgeven en maken die nuttig zijn als we willen weten wat zij nou echt denken.

Advertisement

1. Een stevige handdruk

1. Een stevige handdruk

Pexels

Doorgaans willen de mensen die je een iets te stevige hand geven op een of andere manier vanaf het begin al indruk op je maken. Ze willen kracht, bewustzijn, zelfverzekerdheid en vastberadenheid tonen.

Advertisement

2. Naar de grond kijken

2. Naar de grond kijken

Brandon Lim/Wikimedia

Wanneer iemand je blik mijdt dan zou het kunnen zijn dat diegene zich zeer tot jou aangetrokken voelt. Probeer er maar eens op te letten. Als iemand je zonder te knipperen aanstaart terwijl je aan praten bent, maar dat op het moment als je diegene dan aankijkt hij of zij dan meteen wegkijkt, zou dat zo maar eens kunnen betekenen dat diegene je dan leuk vindt. Dit kan nog eens heel handig zijn om te ontcijferen tijdens een eerste date!

3. Benen over elkaar

3. Benen over elkaar

Donato Accogli/Flickr

Iemand met zijn benen over elkaar zou erg onzeker zijn en een bepaalde vorm van geruststelling nodig hebben...

4. Voortdurend aankijken

4. Voortdurend aankijken

Petra Bensted/Flickr

Ook in dit geval gaat hetzelfde verhaal op als bij het handenschudden. Vaak betekent het zelfverzekerdheid, vastberadenheid en ook een bepaalde vorm van familiariteit. In sommige gevallen kan voortdurend aankijken betekenen dat diegene probeert te liegen!

5. Vrijwel geen oogcontact

5. Vrijwel geen oogcontact

Martin Thomas/Flickr

Als je met iemand in gesprek bent die koste wat kost oogcontact probeert te vermijden dan wil dat zeggen dat diegene zich verschrikkelijk ongemakkelijk voelt! Diegene kampt misschien met verlegenheid, schaamte of is diegene hartstikke verveeld!

Advertisement

6. Gezicht aanraken

6. Gezicht aanraken

Pexels

Als dit het geval is dan kunnen hier verschillende betekenissen aan toegekend. Misschien voelt de gesprekspartner zich bedreigd of gewoon zo onzeker dat hij/zij zich wil verstoppen. Aan de andere kant kan het ook worden opgevat als teken dat iemand zich aangetrokken voelt tot de ander, zeker als mannen met een volle baard dit doen!

7. Armen over elkaar

7. Armen over elkaar

Joe lope/Wikimedia

Waarschijnlijk wist je dit al, maar iemand die zijn armen over elkaar heeft laat met zijn lichaamstaal een mix van frustratie en verontwaardiging zien.

Advertisement

8. Wiebelen met je voet op de grond

8. Wiebelen met je voet op de grond

A1C Christopher R. Morales/JBER

Doorgaans vaak gebezigd door mensen die gespannen zijn die, terwijl ze aan tafel zitten, beginnen te beven omdat hun/voet been beweegt.

9. Duimen draaien

9. Duimen draaien

Sarah-Rose/Flickr

Met je duimen draaien betekent meestal dat iemand zich zit te vervelen. Deze handeling is echter ook normaal geworden onder mensen die gestresst zijn.

Advertisement

10. Een aparte houding

10. Een aparte houding

Robin Corps/Flickr

Welke houding iemand aanneemt kan veelzeggend zijn, bijvoorbeeld een teken van het zware werk dat is gedaan, te veel naar een smartphone hebben getuurd of dat diegene je iets wil laten merken en er echt voor wil zorgen dat je de hint oppikt.

11. Wanneer iemand aan je hoofd zit

11. Wanneer iemand aan je hoofd zit

Wonderlane/Flickr

Wanneer iemand het hoofd aanraakt van een persoon dan wil diegene deze persoon beschermen en geruststellen. Natuurlijk is dit gebaar doorgaans voor kinderen bedoeld die meer bescherming door hun ouders nodig hebben.

Kende jij deze lichaamstaalsignalen al? Heb je ooit deze technieken toegepast om te achterhalen wat degene tegenover jou denkt?

Advertisement