Wat het betekent om een persoonlijkheid van het type A, B, C of D te hebben en hoe van deze kennis te profiteren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat het betekent om een persoonlijkheid…
8 signalen die ons lichaam ons kan sturen als er een vitamine D-tekort is 5 problemen die

Wat het betekent om een persoonlijkheid van het type A, B, C of D te hebben en hoe van deze kennis te profiteren

Door Janine
1.538
Advertisement

Hoewel we allemaal proberen onze uniekheid en eigenaardigheid in de wereld uit te drukken, lijkt de genetische vindingrijkheid een limiet te hebben en dat ieder van ons in een van de vier persoonlijkheidscategorieën valt. In sommige gevallen kunnen we onszelf een beetje in de ene en een beetje in de andere weerspiegelen, maar de reeks is hoe dan ook beperkt.

Het idee komt van de Engelse psychologe Perpetua Neo, volgens welke we moeten weten in welke categorie we behoren om verder te gaan met het begrijpen van de sterke punten, die uitgedrukt moeten worden op het gebied van werk of op het gebied van sociale relaties.

Type A - De ambitieuze

foto: pixabay.com

Type A is zeer competitief, een leider, heeft hoge normen die op elk gebied van het leven moeten worden gerespecteerd. Hij heeft een zeer rationele redenering en heeft de neiging om een ​​plan voor alles te hebben. Wanneer dingen niet gaan zoals hij had verwacht, bedenkt type A een uitweg: wanneer dingen goed gaan, lijkt het nooit genoeg te zijn.

Mensen van type A zijn vaak erg ongeduldig, ze houden van uitdagingen omdat ze weten hoe ze al hun krachten moeten gebruiken om te slagen en denken dat zelfs het opleggen ervan aan anderen een goede manier is om hen aan te moedigen. Ze kunnen vaak agressief lijken, omdat ze altijd zeggen wat ze denken; het zijn die mensen die om "excuus" vragen in plaats van om toestemming te vragen, om niet het risico te lopen in een soort immobiliteit te vervallen.

Type A heeft altijd energie voor zichzelf en voor anderen; zij zijn degenen die in een groep anderen aansporen hun best te doen, dankzij het charisma dat hen onderscheidt. Het zijn geboren motivators en dit is wat mensen het meest van hen waarderen.

Type B - De kalmerende energie

foto: pixabay.com

Mensen met de persoonlijkheid van het B-type zijn rustige mensen: niet degenen die alleen ogenschijnlijk sereen zijn en binnenin chaos hebben. Dicht bij deze mensen zijn betekent genieten van een zekere rust; het zijn eigenlijk heel "gewortelde" types die niet zo gemakkelijk door levensgebeurtenissen van hun stuk worden gebracht. Het zijn ook positieve en ruimdenkende mensen.

Het zijn sociale wezens, ze weten altijd wat ze moeten zeggen op het juiste moment, ze weten hoe ze moeten luisteren en goed advies moeten geven: kortom, het zijn empathische mensen.

Advertisement

Type C - De perfectionist

foto: pixabay.com

Type C wordt vaak verward met type A vanwege de constante zoektocht naar perfectie. Type C heeft echter de neiging vast te lopen op de kleine details, die onbelangrijk zijn voor de kwaliteit van het eindresultaat. In tegenstelling tot type A zijn deze laatste bovendien meer gereserveerde mensen, met minder sociale interacties.

De C-types zijn bijna geobsedeerd door stabiliteit: ze hebben zeer duidelijke routines en ze voelen zich erg ongemakkelijk als iets in het gebruikelijke ritme mist. Het zijn geen introverte mensen - introverte mensen vinden de aanwezigheid van anderen prettig, ook als ze veel tijd alleen doorbrengen; ze wantrouwen mensen omdat ze bang zijn dat ze hun stabiliteit bedreigen.

De sterke punten van de C-types houden verband met het vermogen om met noodsituaties om te gaan; vergeleken met andere persoonlijkheden, hebben ze de neiging om kalm te blijven en het vermogen om te redeneren, zelfs onder druk. Dit is de reden waarom C-types meestal advocaten, wetenschappers en piloten zijn. Type C is degene die, als iemand in de groep vrienden te veel drinkt, aanbiedt hem thuis te brengen.

Type D - De existentialistische

foto: pixabay.com

D-types kunnen van buiten lijken op mensen van het type B voor de rust die ze uitstralen, maar binnenin zijn het draaikolken van gedachten. Volgens de psychologe zijn ze vergelijkbaar met meren: ze zijn kalm aan de oppervlakte, maar in de diepte is er een monster van Loch Ness die onrustig is. Mensen van type D hebben de neiging om hun isolement te rechtvaardigen en niet om de emotionele problemen die ze hebben te realiseren: ze zijn erg introspectief en dat is waarom ze de neiging hebben om alles persoonlijk te nemen.

Mensen van het type D hebben ook sterke punten: dr. Neo zegt dat het niet is dat ze alles zwart zien, het is alsof ze hun roze bril hebben afgedaan die anderen dragen. Het zijn extreem realistische mensen, en er is niets mis mee. Veel filosofen zijn terug te voeren op het D-type en dankzij hun reflecterende persoonlijkheid hebben ze de wereld veranderd. Het zijn veerkrachtige mensen, die nooit opgeven en altijd een sprankje positiviteit zoeken. Het type D is een vriend die altijd bereid is om te luisteren, om in perfecte harmonie te komen met degenen die hem vertrouwen. Het zijn die mensen die je niet dwingen om te lachen om je beter te voelen, als er niets te lachen valt.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt