Door deze 10 modellen gaat het beeld van de modewereld op de schop en ook het idee van wat mooi is - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Door deze 10 modellen gaat het beeld…
Toen deze 15 ontwerpen tot stand kwamen, trokken vormgevers alle registers open om al hun creativiteit eruit te laten komen Mannen worden pas op hun 54ste echt volwassen zo luidt de conclusie van een onderzoek

Door deze 10 modellen gaat het beeld van de modewereld op de schop en ook het idee van wat mooi is

Door Skip Tromp de Haas
4.309
Advertisement

Vergeet de beeldschone topmodellen die niet zijn te evenaren en die niet alleen van mannen maar ook van vrouwen aandacht krijgen. In de modewereld wordt er steeds meer gekeken naar het imperfecte, het 'gebrek' en datgene wat anders is. Deze wereld loopt over van perfectie, van mensen die je willen laten geloven dat ze die hebben bereikt. Op social media worden er al zat pogingen gedaan om als volmaakt voor de dag te komen en lukt dat min of meer wel.

De oplossing? Die rondingen en kleuren die te lang, al jaren als niet goed worden beoordeeld, mogen wel weer een beetje liefde krijgen. Ze zijn overschaduwd door adembenemende schoonheden. Maar deze modellen zijn moedig en staan voor het begin van de kant waar het in de modewereld op zal gaan.

Tess Holliday

Tess Holliday droomde er altijd al van om model te zijn. Een perfect lichaam dat voldoet aan de eisen voor de catwalk heeft ze nooit gehad. Dit weerhield haar er echter niet van om haar wens in vervulling te laten gaan. Op haar eigen manier is ze nu een professioneel model dat door veel stylisten en fotografen wordt gewaardeerd.

Advertisement

Melanie Gaydos

Melanie Gaydos werd geboren met ectodermale dysplasie. Door deze ziekte ontwikkelen je botten en je kraakbeen zich op een andere manier. Haar bijzondere gezicht is het symbool van het feit dat er geen schoonheidsstandandaard bestaat.

Advertisement

Diandra Forrest

Advertisement

Diandra Forrest is een Afro-Amerikaans albino-model. Ze werd toen ze jong was gepest om haar uiterlijk. Haar leven veranderde toen ze werd gespot door fotograaf Shameer Khan.

Jillian Mercado

Advertisement

Sinds haar 17e zit model Jillian Mercado in een rolstoel omdat ze een spierziekte heeft. Haar carrière in de modewereld begon bij een simpel blog.

Daphne Selfe

Wie beweert dat een modellencarrière vroeg moet starten. Daphne Selfe is al meer dan 60 jaar actief. Op haar 20ste begon ze op de catwalk en is ze nu 88 jaar oud.

Allison Harvard

Allisons bijzondere kenmerk? Haar hele, hele grote ogen 

Winnie Harlow

Winnie Harlow schaamt zich er niet meer voor om haar door vitiligo getekende lichaam te showen. Als je deze ziekte hebt dan hebben sommige delen van je huid geen pigment. Toen ze een klein meisje was, werd zij gepest om hoe ze eruitzag, maar is ze door haar uiterlijk nu beroemd en herkenbaar in heel de wereld.

Viktoria Modesta

Door een verkeerde handeling tijdens de bevalling, werd Viktoria geboren met een problematisch linkerbeen. Na heel veel operaties besloot ze toch om het te laten amputeren. Haar carrière als model kwam hierdoor niet op de tocht te staan. Ze gebruikt namelijk verschillende protheses die ze zo nu en dan aanpast aan hoe ze eruitziet.

Shaun Ross

Shaun Ross is een Afro-Amerikaans model die een vervormde neus heeft. Hij werd toen hij een jongetje was geplaagd, maar nu als volwassen man danst hij mee in een dansteam in een video van Beyoncé.

Erika Linder

"Ik heb te veel fantasie om maar een geslacht te hebben", zegt ze. Zij is een van de weinige modellen die in kleding voor mannen én voor vrouwen kan poseren.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt