De Titanic II zal in 2022 opnieuw varen en de oorspronkelijke route volgen - Curioctopus.nl
x
De Titanic II zal in 2022 opnieuw varen…
11 van de meest spectaculaire atmosferische gebeurtenissen die op onze planeet kunnen voorkomen. 10 feiten die laten zien hoe ons lichaam een complex en mysterieus systeem is

De Titanic II zal in 2022 opnieuw varen en de oorspronkelijke route volgen

03 December 2018 • Door Janine
2.309
Advertisement

De tragische geschiedenis van de transatlantische Titanic heeft onze verbeelding altijd gefascineerd en geïntrigeerd, mede door films, documentaires, en theatervoorstellingen. Nu komt er een replica van deze boot uit China die ernaar streeft hulde te brengen aan het oorspronkelijke Britse schip. Zijn naam is Titanic II, hij zou in 2022 naar Dubai moeten varen en zijn doel zal zijn om passagiers een unieke reiservaring te bieden, waarbij de geschiedenis van het Britse schip en zijn noodlottige reis worden gevolgd.

Het idee om de Titanic II te ontwerpen is van de Australische miljonair Clive Palmer, president van Blue Star Line, een marine-bedrijf. Het technische haalbaarheidsproject voor de wederopbouw van het transatlantische gedeelte is al in 1998 begonnen en is tot in de jaren 2000 voortgezet door andere zakenlieden. Alleen Palmer ging door met dit idee, dat zich in 2012 begint te ontwikkelen in China. Sinds 2015 leed de Titanic II een tegenslag door problemen met royalty's. Bouwwerkzaamheden worden hervat in 2018.

In september verklaart Palmer dat de Titanic II in 2022 vanuit Dubai zal vertrekken en een reis van twee weken naar Southampton zal maken. Dan zal hij New York verlaten om de historische transatlantische route te varen. Het is op deze strook ten noorden van de Atlantische Oceaan dat op 14 april 1912 de Titanic zonk, drie uur na de botsing met een ijsberg die de stuurboord platen en de waterlijn ernstig beschadigde.

Advertisement

Volgens de programma's van Palmer en zijn bedrijf zal de Titanic II in 2020 worden getest in Singapore, vóór de inhuldigingsdatum, om een vredige en veilige reis voor de passagiers te garanderen, die zich alleen maar zorgen zullen hoeven te maken over het genieten van dit droomavontuur.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt