Je kunt dit prachtige kasteel in Midden-Italië huren voor minder dan 100 euro - Curioctopus.nl
x
Je kunt dit prachtige kasteel in Midden-Italië…
Kerst 2018 in gezelschap van een komeet: dit is wat je moet weten om hem te zien Dit meisje maakt portretten van katten met wol en het resultaat lijkt op elk moment tot leven te komen

Je kunt dit prachtige kasteel in Midden-Italië huren voor minder dan 100 euro

05 December 2018 • Door Janine
1.423
Advertisement

Het kasteel van Roccascalegna, in Abruzzo, wordt verhuurd voor ongeveer 90 euro voor diegenen die speciale feesten of bruiloften willen organiseren of om het in alle rust te bezoeken. Het initiatief komt voort uit de intentie om het dorp en zijn kasteel te herontdekken door middel van toerisme, nadat het lange tijd in een staat van verval heeft verkeerd. Het lokale bestuur heeft het kasteel, een symbool van het dorp, gerestaureerd en het beschikbaar gesteld aan degenen die er altijd van hebben gedroomd om er, al is het maar een dag, te wonen.

De huur van het kasteel is laag om het voor iedereen toegankelijk te maken. Als je eenmaal de muren hebt betreden, kun je elk deel ervan bezoeken, van de kapel tot de toren, van de ondergrondse tot de folterkamers. De bezoeker kan bovendien genieten van een uitzicht dat uniek is in zijn soort. Om het dorp te bereiken zijn er geen wegen, maar alleen paden die met ezels begaanbaar zijn, maar de burgemeester van Roccascalegna verzekert dat het vervoer binnenkort zal worden vergemakkelijkt.

foto: pixabay
Advertisement
foto: Maxpixel

Het initiatief van de administratie is gericht op het creëren van een netwerk tussen het dorp en het kasteel en het toerisme om nieuw leven te geven aan dit gebied van Abruzzo, rijk aan natuur en geschiedenis.

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt