Je kunt dit prachtige kasteel in Midden-Italië huren voor minder dan 100 euro

Janine image
door Janine

05 December 2018

Je kunt dit prachtige kasteel in Midden-Italië huren voor minder dan 100 euro
Advertisement

Het kasteel van Roccascalegna, in Abruzzo, wordt verhuurd voor ongeveer 90 euro voor diegenen die speciale feesten of bruiloften willen organiseren of om het in alle rust te bezoeken. Het initiatief komt voort uit de intentie om het dorp en zijn kasteel te herontdekken door middel van toerisme, nadat het lange tijd in een staat van verval heeft verkeerd. Het lokale bestuur heeft het kasteel, een symbool van het dorp, gerestaureerd en het beschikbaar gesteld aan degenen die er altijd van hebben gedroomd om er, al is het maar een dag, te wonen.

via castelloroccascalegna.com

Advertisement

De huur van het kasteel is laag om het voor iedereen toegankelijk te maken. Als je eenmaal de muren hebt betreden, kun je elk deel ervan bezoeken, van de kapel tot de toren, van de ondergrondse tot de folterkamers. De bezoeker kan bovendien genieten van een uitzicht dat uniek is in zijn soort. Om het dorp te bereiken zijn er geen wegen, maar alleen paden die met ezels begaanbaar zijn, maar de burgemeester van Roccascalegna verzekert dat het vervoer binnenkort zal worden vergemakkelijkt.

Advertisement
pixabay

pixabay

Maxpixel

Maxpixel

Het initiatief van de administratie is gericht op het creëren van een netwerk tussen het dorp en het kasteel en het toerisme om nieuw leven te geven aan dit gebied van Abruzzo, rijk aan natuur en geschiedenis.

Advertisement
Advertisement