Probleem in de leidingen in een Italiaans dorp: urenlang komt er rode wijn uit de kranen van de huizen - Curioctopus.nl
x
Probleem in de leidingen in een Italiaans…
Toen hij nog leefde, StadiumPod: regendichte gordijnen die

Probleem in de leidingen in een Italiaans dorp: urenlang komt er rode wijn uit de kranen van de huizen

09 Maart 2020 • Door Janine
2.180
Advertisement

Er zijn gebeurtenissen in het leven die, als ze je verteld worden, tegelijkertijd hilariteit en ongeloof oproepen. We hebben het over situaties, ongemakken en toevalligheden die zo absurd zijn dat niemand zou geloven dat ze waar zijn. Toch zijn dit dingen die echt gebeuren, of je het gelooft of niet.

Vraag het de inwoners van het Italiaanse dorp Settecani, een buurtschap van de gemeente Castelvetro Modenese, in Emilia Romagna. Wat is er gebeurd? Simpelweg iets wonderbaarlijks: uit de kranen van de huizen kwam, in plaats van water, plotseling een heerlijke... rode wijn!

via: Daily Mail

Hoewel het ongelooflijk lijkt, was de wijn een paar uur voor iedereen beschikbaar in de huizen van de inwoners. Om precies te zijn, was het een heerlijke Lambrusco Grasparossa, een echte topkwaliteit wijn geproduceerd in die gebieden van Noord-Italië.

Het is niet moeilijk om je de verrassing voor te stellen van veel burgers die, toen ze 's ochtends wakker werden en de kranen in de badkamer of keuken openden, voor dit unieke evenement stonden. Maar het was geen "wonder": er was een logische en rationele verklaring voor. Het was een banale storing afkomstig van een lokale wijnmakerij die, door de slechte werking van een silo, per ongeluk de Lambrusco in de leidingen van het openbare watersysteem heeft gepompt.

Het spreekt voor zich dat na een eerste moment van hilariteit en ongeloof iedereen gebruik maakte van het evenement om zoveel mogelijk wijn te bottelen, althans totdat het uit de kranen vloeide en totdat de storing was hersteld door de technici die snel tussenbeide kwamen. In totaal hebben het wijnhuis en de technici van het waternetwerk berekend dat ongeveer 1000 liter kostbare Lambrusco is verspreid.

In het tijdperk van instant en wereldwijd delen van inhoud op het web, waren er veel video's en reacties van de vele mensen die deze bizarre gebeurtenis uit de eerste hand ervoeren. Natuurlijk: je handen wassen met wijn was waarschijnlijk niet zo handig, net zo min om te douchen of de afwas te doen, maar deze gebeurtenis was zonder twijfel een echte droom die werkelijkheid is geworden!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt