Britse onderzoekers beweren Atlantis te hebben gevonden; het zou in Spanje te vinden zijn

Janine image
door Janine

09 December 2018

Britse onderzoekers beweren Atlantis te hebben gevonden; het zou in Spanje te vinden zijn
Advertisement

De eerste verwijzingen naar de mysterieuze stad Atlantis zijn te vinden in het werk van de Griekse filosoof Plato, De dialogen. Als het voor velen slechts een van de vele legendes is die door de filosoof worden gebruikt om meer abstracte concepten te introduceren, voor anderen is het de echte getuigenis van een verloren stad.

Door de eeuwen heen hebben honderden experts en vermeende experts de wereld geroepen dat ze Atlantis hebben gevonden, zonder ooit in staat te zijn geweest het te bewijzen. Het laatste nieuws over Atlantis komt van een Engels satellietbedrijf, dat beweert het te hebben gevonden in een Spaanse kustplaats.

Advertisement
Wikimedia Commons

Wikimedia Commons

Het bedrijf in kwestie is Merlin Burrows, die zijn werk baseert op het gebruik van de nieuwste generatie satellieten "om alles wat verloren, vergeten of verborgen is te vinden, met uiterste nauwkeurigheid".

Het bedrijf beweert een aantal tests en gegevens te hebben die de aanwezigheid van de oude stad bevestigen in de omgeving die overeenkomt met Doñana National Park, in Spanje, aan de zuidwestkust van het land. Het materiaal van de overblijfselen van de herontdekte constructies dateert van 10.000 jaar geleden, in overeenstemming met wat Plato schreef.

Volgens de onderzoekers hebben ze de cirkelvormige bases geïdentificeerd van wat eens de torens waren en de overblijfselen van een tempel waar Plato ook over sprak.

Advertisement
Technische_Fred/Wikimedia

Technische_Fred/Wikimedia

In De dialogen schrijft de filosoof over een technologisch geavanceerde grote stad; de stad werd gekenmerkt door watergebieden afgewisseld met gebieden met land waar zich concentrische cirkels bevonden. De bewoners waren voor de helft mannen en de helft goden die in de loop van de tijd hebzuchtig werden en in Zeus een enorme woede ontketenden. Een cataclysmische gebeurtenis wist Atlantis van het aardoppervlak.

JERRYE AND ROY KLOTZ MD/Wikimedia

JERRYE AND ROY KLOTZ MD/Wikimedia

Voorlopig is het niet bekend of de ontdekking van Merlin Burrows slechts een van de vele is die tot nu toe als onwaar werden beschouwd of onvoldoende bewijsmateriaal hadden. Wat een feit is, is dat we vandaag de dag moderne technologieën hebben die de bodem van het water met maximale precisie kunnen peilen en eventuele overblijfselen van een oude stad kunnen identificeren. Om te begrijpen of die in het Doñana National Park het mysterieuze Atlantis zou kunnen zijn, moeten we gewoon afwachten.

Advertisement